Soja Murto-Hartikaisen sosiaalisen median Kansallispuku-ryhmä on ehdolla Etnogaalan vuoden ilmiöksi

Etnogaala on kansanmusiikin, maailmanmusiikin ja kansantanssin kaupunkifestivaali. Raati valitsee voittajat Tavastialla tammikuussa.

Anu Pakarinen

Soja Murto-Hartikaisen kansallispukujen eteen tekemä työ on huomioitu aiemminkin. Kuva Inkerivuodelta 2017.
Soja Murto-Hartikaisen kansallispukujen eteen tekemä työ on huomioitu aiemminkin. Kuva Inkerivuodelta 2017.

Imatralaisen Soja Murto-Hartikaisen perustama Facebookin Kansallispuku – Folkdräkt -ryhmä on saanut ehdokkuuden Etnogaalan Vuoden ilmiö -kategoriassa, kerrotaan Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen tiedotteessa.

Etnogaala on kansanmusiikin, maailmanmusiikin ja kansantanssin kaupunkifestivaali, jossa palkitaan kunkin aihepiirin ansioituneet toimijat.

Vuoden ilmiö -kategoriassa huomioidaan ilmiö, joka liittyy kansanmusiikkiin, kansantanssiin, soitinrakennukseen tai puku- ja tapaperinteisiin.

Seitsemässä eri kategoriassa on kussakin kolme eri palkintoehdokasta. Ne valitsi ammattilaisraati yleisöehdotuksen joukosta. Järjestyksessään kolmannen Etnogaalan voittajat valitaan Helsingin Tavastialla 9. tammikuuta 2020.

Hartikainen on entinen Imatran Inkeri ja niittänyt mainetta kansallispuvuillaan aiemminkin. Vuonna 2018 hänelle myönnettiin muun muassa Taito-palkinto. Imatralla Hartikainen vastaa myös kansallispukujen tuuletuspiknik -tapahtumasta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut