Koirapuistoja koskeva selvitys valmistui: Yhden puiston rakentaminen Imatralle maksaa arviolta 30 000 euroa, vuotuiset ylläpitokulut 3 000 euroa

Imatra on lähdössä mukaan koirankakkaroskiskampanjaan. Kaupunki laatii tämän vuoden aikana koirapalveluiden yleissuunnitelman.

Seppo Rautiovaara

Imatralla on pohdiskeltu jo vuosia koirapuistojen perustamisesta. Kuva Lappeenrannan Lepolan koirapuistosta.
Imatralla on pohdiskeltu jo vuosia koirapuistojen perustamisesta. Kuva Lappeenrannan Lepolan koirapuistosta.

Koirapuistojen rakentamista Imatralle koskeva selvitys on valmistunut. Kaupunginpuutarhuri Erika Luhtasen tekemässä kartoituksessa on mietitty kuusi mahdollista paikkaa koirapuistoille eri puolilla kaupunkia. Paikat ovat Tientauksessa, Meltolassa, Ukonniemessä, Itä-Siitolassa, Tainionkoskella ja Vuoksenniskan Havurinteellä.

Imatralla ei ole ennestään yhtään koirapuistoa. Kaupunkilaisten mielipiteitä koirapuistojen sijainneista aiotaan kysyä tänä keväänä. Kyselyssä on mahdollisuus myös esittää jotain muuta sijaintipaikkaa puistoille.

Toimiva koirapuisto tarvitsee varsin laajan alueen. — Päivi Pekkanen

Ajatus on, että kyselyn jälkeen laaditaan kustannusarvio ja suunnitelma yhden koirapuiston toteuttamiseksi vuonna 2019. Sen jälkeen voidaan harkita muiden koirapuistojen rakentamista.

Yhden koirapuiston alustava kustannusarvio on selvityksessä noin 30 000 euroa. Puiston vuotuiset ylläpitokustannukset ovat noin 3 000 euroa.

— Toimiva koirapuisto tarvitsee varsin laajan alueen. Perustamistyö aidan rakentamisineen on aika kallista, perustelee kustannusarviota kaupungininsinööri Päivi Pekkanen.

Koirankakat talteen tehokkaammin

Imatran on tarkoitus lähteä mukaan koirankakkaroskiksia edistävään kampanjaan. Kaupungin puistoissa oleviin roska-astioihin kiinnitetään tarra siitä, että roskikseen voi laittaa koirankakkapussin.

Kaupunki painattaa ja jakaa tarroja myös pientalojen omistajille. He voivat kiinnittää tarran omiin roska-astioihinsa.

Imatralle laaditaan tämän vuoden aikana koirapalveluiden yleissuunnitelma. Se toteutetaan opinnäytetyönä, jonka tekijä on Hämeen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Janette Kruunari. Suunnitelmassa tarkastellaan koirapuistojen lisäksi myös

koulutuskenttien, koirapolkujen ja koirametsien sekä yhteiskäyttöreittien ja uimapaikkojen sijainti- ja toteutusmahdollisuuksia.

Koirapuistojen perustamista Imatralle ja koirapalvelujen yleissuunnitelman laadintaa esitti sosialidemokraattien valtuustoryhmä joulukuussa 2017 tekemässään aloitteessa.

Kaupunkikehittämislautakunta käsittelee Luhtasen selvitystä kokouksessaan tiistaina. Sieltä selvitys etenee kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon.

Mahdolliset paikat koirapuistoille

1. Tientaus, Tientauspuisto

2. Meltola, Viipurintien ja Meltolantien risteys

3. Ukonniemi, Kivimiehenkuja

4. Itä-Siitola, entinen kaupungin taimisto

5. Tainionkoski, Tainionkoskentie, Saimaantie

6. Vuoksenniska, Havurinne

Luetuimmat