Meriarkeologit kaipaavat yleisöltä lisätietoa hylkyjen hautausmaasta

Pentti Kokki

Meriarkeologi Minna Koivikko vei Saimaan pohjaan uusinta tekniikkaa hylkyjen dokumentointia varten. Hänellä oli kaksi kameraa sekä tavallista tehokkaammat valot.

Imatran Niskalammen edustalta, läheltä Vuoksen suuta löytyneen hylkyjen hautausmaan tarina ei ole tutkijoiden tiedossa. Monen valistunut arvaus on, että Saimaan pohjassa lojuvat hylyt liittyvät tavalla tai toisella Enso-Gutzeitin vaiheisiin ja tekemisiin.

Meriarkeologit Minna Koivikko ja Päivi Pihlanjärvi toivovat lisätietoa asiasta jotain tietäviltä: silminnäkijähavaintoja, perimätietoa tai kirjallista tietoa. Lisätieto kiinnostaa myös Saimaan hylyt -työryhmän vetäjää Pentti Kokkia.

Meriarkeologit tulivat hatarin pohjatiedoin Imatralle sukeltamaan. He eivät ennättäneet perehtyä Enso-Gutzeitin tai Imatran paikallishistoriaan, sillä tarkastuskäynti tuli heille ylimääräisenä ohjelmanumerona.

Koivikko ja Pihlanjärvi tulivat tarkastamaan ja dokumentoimaan Lappeenrannan edustan ja Taipalsaaren hylkyjä Pentti Kokin opastuksella. He ovat tällä viikolla yhdessä harjoitelleet 3D-mallinnusta sekä päivittäneet tietämystään puolin ja toisin.

Ilpo Leskinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Luetuimmat