Jesse Koskinen aikoo vetää joka ilta sata lasissa ja vaatii samaa myös muilta Ketterän pelaajilta

Tenho Tiilikainen

Jesse Koskinen uskoo Ketterän menestyvän Mestiksessä, jos joukkue pelaa täysillä jokaisen vaihdon ja tilanteen koko ottelun ajan. Yhtään ei ole varaa löysäillä.

Ketterän hyökkääjä Jesse Koskinen, 24, odottaa kahdestakin syystä alkavaa kautta tavallistakin innokkaammin. Edessä on ensimmäinen kausi Mestiksessä ja paluu kiekkokaukaloon viime kaudella tapahtuneen pahan loukkaantumisen jälkeen.

Koskisen hyvin alkaneet pelit Ketterän Suomi-sarjajoukkueen ykköskentässä päättyivät pohjeluun katkeamiseen vähän ennen joulutaukoa. Pelitauko kesti Koskisella koko kevään, toipuminen on ollut hidasta ja henkisesti tuskallista.

— Valta hinku päästä jo pelaamaan todellisia pelejä harkkapelien jälkeen. Pystyn harjoittelemaan jo lähes normaalisti, aivan kaikkia harjoitteita, ennen kaikkea hyppyjä, jalka ei vielä anna tehdä.

Loukkaantuminen ja sen hoito johti siihen, että loukkaantuneen jalan nilkka oli pitkään lähes taipumaton.

— Sitten kun nilkalla pystyi kävelemään, tuli käveltyä aivan helvetisti. Isot kiitokset fyssärille (fysioterapeutille) sitkeydestä. Ja ainakin yläkroppaa on treenattu rajusti, Koskinen naurahtaa.

Erilaisten sentterien vierellä

Harjoitusotteluissa Koskinen on pelannut viime vuoden tapaan Jesse Juntheikin laiturina, mutta myös Erno Ripatin vieressä.

— Laiturin paikka on mieluisin, mutta toki sentterinkin tehtävät käyvät, jos valmennus niin haluaa.

Juntheikki ja Ripatti ovat sentterinä aika erilaiset.

— Jesse (Juntheikki) on enemmän peliä rakentava sentteri, Erno (Ripatti) enemmän ylöspäin pyrkivä. Karvauksessakin on eroa. Jesse varmistaa ja antaa laitureille menoluvat, jos intoa löytyy. Ernolta sitä intoa löytyy olla itsekin mukana, jopa kärkikarvaajana, Koskinen naurahtaa.

Tiukat ja tasaiset ottelut SaPKoa ja Jokipoikia vastaan ovat Koskisen mukaan osoitus oikealla tiellä olemisesta.

— Mestis vaatii kuitenkin sen, että joka ilta jokaisella pitää olla sata lasissa. Yhtään ei ole vara löysäillä.

Jesse Koskinen

Syntymäaika: 18.4.1993

Kasvattajaseura: Iitin Pyrintö

Pelaajaura: Pelannut KooKoon juniorijoukkueissa sekä Mestistä KooKoon edustusjoukkueessa sekä Suomi-sarjaa Ketterässä ja Raahe-Kiekossa, ollut mukana poikien Pohjolaleirillä (maajoukkueen kartoitusleiri)

Kätisyys: Ampuu vasemmalta

Pelirooli: Laitahyökkääjä

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.