Suni Oy ostaa MS-auton osake-enemmistön — Tavoitteena on kasvattaa MS-auton liikevaihto 20 miljoonaan euroon

Autokaupassa tapahtuu. Markus Sollo jatkaa MS-autossa yrittäjänä ja toimitusjohtajana.

Ville Suni (vas.) ja Markus Sollo kertoivat osakekaupoista 
perjantaina. Suni on jatkossa myös MS-auton hallituksen puheenjohtaja ja
 Sollo jatkaa toimitusjohtajana.
Ville Suni (vas.) ja Markus Sollo kertoivat osakekaupoista perjantaina. Suni on jatkossa myös MS-auton hallituksen puheenjohtaja ja Sollo jatkaa toimitusjohtajana.

Suni Oy ostaa käytettyjen autojen kauppaan keskittyneen MS-auton osake-enemmistön.

70 prosentin osake-enemmistö siirtyy Sunille MS-auton perustaneelta yrittäjä Markus Sollolta. Lappenrantalainen Sollo jatkaa kaupan jälkeen yrittäjänä ja toimitusjohtajana MS-autossa. Myös henkilökunta jatkaa entiseen malliin ja avoimiin työpaikkoihin etsitään edelleen tekijöitä.

MS-autolla on 22 työntekijää. Suni Oy:n palveluksessa on 120 työntekijää.
Suni Oy:lle osakekauppa on liiketoiminnan laajentamista edullisen hintaluokan vaihtoautoihin.

Suni-konserniin kuluva Auto-Suni on useiden tunnettujen automerkkien jälleenmyyjä Kaakkois-Suomessa.

Uutta liiketoimintaa Sunille

Kun MS-auton myymien autojen keskihinta on 6 000-7 000 euroa, Auto-Sunin vaihtoautojen keskihinta on noin 10 000 euroa enemmän.

— MS-autolla on selkeä konsepti halvempiin vaihtoautoihin. Edullisella kustannusrakenteella toimivalle ja digitaalisia palveluja kehittävälle vaihtoautokaupalle on jatkossa yhä enemmän kysyntää, sanoo Suni Oy:n toimitusjohtaja ja jatkossa myös MS-auton hallituksen puheenjohtajana aloittava Ville Suni.

Suni pohti edullisten vaihtoautojen kauppaa pidempään. Yhtiössä tarkasteltiin muitakin vaihtoehtoja. Vaihtoehtona oli myös liiketoiminnan aloittaminen itsenäisesti.

— Halusimme kasvaa vaihtoautopuolella ja Markus Sollolla on osaaminen siihen. Tärkeää on myös se, että meillä on yrittäjinä samanlainen arvopohja. Luottamus yrittäjien kesken on tärkeää.

Kasvua myös uusilla kauppapaikoilla?

Ville Sunin mukaan Suni Oy pysyy osake-enemmistöstään huolimatta taustalla ja Markus Sollo vetää MS-autoa jatkossakin. Tavoitteena on liiketoiminnan kasvattaminen viime vuoden 12,2 miljoonasta eurosta 20 miljoonaan euroon.

Markus Sollo uskoo, että liikevaihto kasvaa jo tänä vuonna 15-16 miljoonaan euroon.

— On hienoa saada Sunin kaltainen vakavarainen yhtiö kehittämään ja kasvattamaan MS-autoa. Viime vuosina kasvu on ollut nopeaa ja Sunin avulla saamme uutta osaamista kasvupolulle.

Kasvua Sollo hakee myynnin kautta, mutta investoinnit uusiin kauppapaikkoihin on jatkossa mahdollista. MS-autolla on liikkeet Imatralla, Lappeenrannassa, Kotkassa, Lahdessa ja Vantaalla.

Kaakkois-Suomessa Kouvola on vielä valtaamatta, mutta Auto-Sunilla on liike myös Kouvolassa.

MS-auto aloitti toimintansa vuonna 2013. Suni Oy on vuonna 1905 perustettu perheyritys.