Entisen Prisman seiniä spraymaalattiin jälleen, tekijät tallentuivat videokameraan: nyt heidän odotellaan tunnustavan tekonsa, tai asia menee poliisille — Ja sitten siivoaminen on kallista lystiä, kertoo kiinteistöä hallinnoiva Toni Hyypiä

Maanantaina asialla olleet tekijät tallentuivat videolle. Siivouslasku voi nousta huimiin summiin, kertoo Kaakkois-Suomen liiketilojen Toni Hyypiä.

Minna Mäkinen

Imatran vanhan Prisman julkisivu on ollut graffitien kohteena jo pitkään. Arkistokuva.
Imatran vanhan Prisman julkisivu on ollut graffitien kohteena jo pitkään. Arkistokuva.

Vanha Prisma eli nykyisin Imatran tähtenä tunnettu kiinteistö sai osakseen ilkivaltaa maanantai-iltana.

Kiinteistöä hallinnoivan Kaakkois-Suomen liiketilat -osakeyhtiön Toni Hyypiän mukaan asialla oli kaksi spraymaalaajaa, jotka jäivät kiinni verekseltään.

— Pojat piirtelivät seiniin ja juuri ehtivät pääsemään karkuun, ettei henkilökunta saanut heitä kiinni. Komeasti jäivät videotallenteeseen.

"Aikamoinen riesa se on meille ollut"

Hyypiän mukaan asiasta ei ole vielä tehty rikosilmoitusta, sillä tekijöille annettiin mahdollisuus ilmoittautua itse.

Mikäli niin ei tapahdu, asia on tarkoitus viedä eteenpäin viranomaisten selvitettäväksi.

— Paras olisi, jos pojat tulisivat itse siivoamaan aiheuttamansa vahingon, ettei tarvitsisi viedä viranomaisille. Sitä odotellaan kovasti. Tekijät varmasti löytyvät, kun jäivät tallenteisiin niin hyvillä tuntomerkeillä.

Tyhjäksi aikanaan jäänyt kiinteistöjätti on ollut spraymaalajien kohteena aiemminkin.

— Samaa tekstiä on ympäri taloa, joten en usko, että he olivat ensimmäistä kertaa asialla. Aikamoinen riesa se on meille ollut, mutta nyt kun videokameroita on asennettu lisää, niin kiinnijääminen on varmaa.

Hyypiän mukaan siivoustoimia ei ole vielä aloitettu, mutta tällä hetkellä käynnissä olevan julkisivuremontin myötä maalaukset on tarkoitus hävittää seinistä. Lasku voi nousta huimaksi.

— Siivouskustannuksista ei ole vielä arviota, mutta kallista se on kaikkinensa. Viime kesänä kustannuasvio koko kiinteistön putsaamisesta oli muistaakseni 14 500 euroa.

Pinta-ala täyttyy pikkuhiljaa

Viimeisimmäksi muuttoaikeistaan Imatran tähden tiloihin ilmoittivat Menoauto ja tietokonehuoltoyritys Pro It & Business.

Tällä hetkellä kiinteistön muutossuunnitelmat etenevät siihen malliin, että käynnissä ovat rakennuslupapaperien viimeistelyt. Osa yrityksistä aloittaa Hyypiän mukaan heti vuoden vaihteessa, osa helmikuun alussa.

— Nyt on viisi sopimusta tehty, isompaa ja pienempää tilaa on vuokrattu. Ensi viikolla julkisivuremontin yhteydessä oviasennuksia aletaan tehdä ja ulkoasu muuttuu täysin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset