Laulutuntien ottaminen kannatti — Taisto Pulkkinen, 71, nousee vihdoin yksin yleisön eteen

Joonas Tapaninen

Sunnuntain konsertin isoja teemoja ovat Taisto Pulkkisen mukaan rakkaus- ja perhesuhteet.
Sunnuntain konsertin isoja teemoja ovat Taisto Pulkkisen mukaan rakkaus- ja perhesuhteet.

Musiikin virta on kuljettanut imatralaista Taisto Pulkkista siitä asti, kun hän hankki ensimmäisen oman kitaran 16-vuotiaana. Elettiin 1960-luvun alkua.

Pulkkisen ollessa nelissäkymmenissä hänet maaniteltiin mukaan Musiikkikilta -65:n yksinlauluryhmään. Oli vain yksi ongelma: Pulkkinen ei ollut koskaan ollut kaksinen laulaja.

1980-luvulla ryhmä esitti sota-ajan laulumusiikkia täysille saleille. Silloin Pulkkinen sai tulikasteensa laulajana. Hän alkoi myös ottaa laulutunteja.

Eläkeläiseksi muun muassa vaate- ja matkailualalla työskennellyt Pulkkinen malttoi heittäytyä vasta 70 vuotta täytettyään, reilu vuosi sitten. Musiikki ja etenkin laulu palasivat ryminällä kuvioihin.

— Soitin laulunopettaja Sini Kouvoselle ja sanoin, että haluan päästä laulutunneille. Ja Sinihän suostui.

Kouvosen opastuksen ansiosta ylärekisteri soi nyt kauniisti ja puhtaasti. Tulevana sunnuntaina hän pitää ihka ensimmäisen yksinlaulukonserttinsa, 71-vuotiaana. Paikkana on Itä-Siitolan koulu.

Konsertti kantaa nimeä Kuuntelin laulua sydämen, joka on myös illan päätöskappaleen nimi.

— Olisin halunnut päättää konsertin My Way -biisiin, mutta tulin siihen tulokseen, että se on kaluttu liian moneen kertaan. Niinpä tein oman laulun ja totesin, että se on vaativampi laulaa kuin My Way.

Lue lisää maanantain Uutisvuoksesta ja digilehdestä.

Joonas Tapaninen

Joonas Tapaninen

Luetuimmat

Kommentoidut