Virittäjät satamassa käynnistyy tänään — katso video rata-ajosta satamahallien lomassa!

Virittäjien kuudes tuotantokausi starttaa Elisa Viihteellä perjantaina. Kotkan kantasatamassa kuvattu Virittäjät tuo tänään Elisa Viihteen katsojille ruutuun tutun kasvon.

Ensimmäisessä jaksossa Mitsubishi Evo Lancerillaan Mika Salon nimittäin haastaa lappeenrantalainen virittäjä Marko Astikainen. Astikaisen suorituksessa ja auton pisteytyksessä punnitaan tarkasti rata-ajon kaikki käänteet ja auton ominaisuudet.

Autoharrastajien suosimassa ohjelmassa etsitään siis tuttuun tapaan uusia ja vanhoja autoja ja niiden virittäjiä. Entinen Formula 1 -kuski Mika Salo koeajaa ja kommentoi ohjelmaan päässeiden virittäjien autoja.

Tällä kaudella ohjelmassa on uutta Ossin paja, jossa useassa Formula 1 -tallissa insinöörinä työskennellyt Ossi Oikarinen käy autot läpi ja antaa niiden rakentamisesta palautetta virittäjille.

Virittäjät kisaavat satamaan rakennetulla katuradalla Salon ajoaikaa vastaan. Ajoneuvot kuskeineen pisteytetään. Viimeisessä jaksossa Salo valitsee ”Vuoden Virittäjän”.

Sataman katurata on haastava niin autoille kuin kuljettajillekin. Myös veden läheisyys tuo kilpailuun omat vaikeutensa.

— Rata on vaativampi ja teknisempi, joten ajamisessa pitää olla tarkempi, kuvaa Mika Salo uutta rataa.

Viiden ensimmäisen kauden aikana sarjassa on ollut kaikkiaan noin 80 virittäjää. Näistä Salo on haastanut kaikkiaan 50 virittäjää ja hävinnyt tähän mennessä vain neljälle. Virittäjät satamassa tuo Salon eteen 12 haastajaa lisää.

Satamakaudella autokattaus on laaja vaihdellen 60-luvun Mustangista 80-luvun Corollaan.

Lisätietoa Virittäjien kuudennesta kaudesta saat täältä.

Virittäjät satamassa

Autot ja niiden virittäjät julkaistaan perjantaina 26.2., jolloin sarja alkaa.

12-osaisen sarjan viikoittaiset jaksot julkaistaan Elisa Viihteessä aina perjantaisin.

Ohjelman on tuottanut kotkalainen Mediatehdas Dakar Oy.

Marja Luumi I Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.