Yle: Maakuntavaalit siirtyvät jälleen, syynä sote-ja maakuntauudistuksen venyminen

On entistä todennäköisempää, että maakuntavaalit siirtyvät vuoden 2019 syksyyn, kertoo Yle.

Syynä on sote-ja maakuntauudistukseen liittyvien lakien käsittelyn pitkittyminen.

Oikeuskanslerin virasto edellyttää, että maakunnat perustavan uuden lain hyväksymisen ja maakuntavaalien väliin jää noin kuusi kuukautta.

Jotta maakuntavaalit voitaisiin järjestää suunnitellusti ensi toukokuussa, tulisi sote-uudistukseen liittyvät lait hyväksyä eduskunnassa tämän vuoden puolella. Se taas näyttää erittäin epätodennäköiseltä, arvioi Ylen haastattelema perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas.).

Perustuslakivaliokunta alkaa valmistella omaa lausuntoaan jättiuudistuksesta huomenna perjantaina. Käsittely vie helposti useita viikkoja.

Kun perustuslakivaliokunta saa oman lausuntonsa valmiiksi, palaa lakipaketti vielä kertaalleen sosiaali- ja terveysvaliokuntaan. Tässä vaiheessa ollaan todennäköisesti jo ensi vuoden puolella, Yle kertoo.

Maakuntavaaleja on siirretty jo kertaalleen. Alun perin ne oli tarkoitus järjestää lokakuussa 2018.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat

Uusimmat uutiset