Poliisi epäilee Lappeenrannan viimeöisen palon liittyvän aiempien tuhopolttojen sarjaan — ”Mitään läpimurtoa ei ole tullut”

Niina Villman

Poliisi epäilee lappeenrantalaismiestä pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vasustamisesta. Arkistokuva.

Poliisi jatkaa Lappeenrannan läntisellä alueella viime aikoina sattuneiden tulipalojen sarjan tutkimista. Tutkittavien tapausten listaan lisättiin viime yönä Uus-Lavolan Poronkadulla palanut jätekatos.

Lähiaikoina Huhtiniemen, Sammonlahden, Lavolan ja Uus-Lavolan alueilla on sytytetty useita tulipaloja, joiden epäillään liittyvän toisiinsa. Tällä viikolla Sunisenkadulla sijaitsevan kerrostalon pihalla roihusi roskakatos, ja viime yönä Poronkadulla poltettiin jätekatos.

Kaikki tuhotyöt ovat kohdistuneet toistaiseksi asumattomiin rakennuksiin, mutta tämän viikon kahdessa tapauksessa asuintalot ovat olleet erittäin lähellä.

Rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista sanoo, että Poronkadun palo voi hyvinkin olla yhteydessä aiemmin sattuneiden palojen kanssa. Havainnot ovat olleet vähissä toistaiseksi.

— Teemme tarkistuksia ja selvityksiä, mutta mitään sellaista suoraa vinkkiä ei ole tullut, mikä tätä tuskaa helpottaisi. Läpimurtoa ei ole tullut ainakaan vielä, Liikkanen kertoo.

Poliisi toivoo yleisötä vihjeitä ja havaintoja tuoreempiin ja vanhempiin tuhopolttoihin liittyen sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 0295 414 559.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.