Imatran kaupunki kokeilee anonyymiä rekrytointia kokoomuksen aloitteesta: Tavoitteena yhdenvertaisuus, mutta aloitteessa nähtävissä myös nokittelua SDP:lle

Imatran kaupunginhallitus käsitteli maanantaina kahta valtuustoaloitetta hallintosäännön käsittelyn yhteydessä. Kokoomuksen valtuustoaloite etenee, sen sijaan SDP:n aloite jäi pöydälle.

Jasmin Ojalainen

Imatra kokeilee anonyymiä rekrytointia kokoomuksen valtuustoryhmän tekemän aloitteen johdosta.
Imatra kokeilee anonyymiä rekrytointia kokoomuksen valtuustoryhmän tekemän aloitteen johdosta.

Imatran kaupunki aloittaa anonyymin rekrytoinnin kokeilun.

Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina. Henkilöstöhallintoa ohjeistetaan ryhtymään toimiin, jotta tulevissa työnhakuilmoituksissa voidaan soveltuvin osin käyttää anonyymiä rekrytointia.

Anonyymiä rekrytointia käytetään jokin verran yksityisellä sektorilla, useissa kaupungeissa sekä muun muassa oikeusministeriössä.

Anonyymissä rekrytoinnissa työhakemuksista poistetaan tyypillisesti ainakin nimi, ikä ja sukupuoli, ja mahdollisesti myös muut epäolennaiset tiedot, kuten syntymäpaikka, äidinkieli, kansallisuus ja siviilisääty.

Näin hakijoita arvioidaan ja kutsutaan työpaikkahaastatteluun ilman ennakkokäsityksiä, vain heidän osaamisensa ja hakemuksensa perusteella.

Esimerkiksi Helsinki, Vantaa ja Vaasa kertovat tavoittelevansa anonyymillä rekrytoinnilla ikään ja sukupuoleen liittyvän syrjinnän vähentämistä, henkilöstön monimuotoisuutta ja poliittisten nimitysten välttämistä.

Taustalla valtuustoaloite

Kimmoke kokeilun käynnistämiseen saatiin viime syksynä, kun kokoomus jätti valtuustoaloitteen anonyymin rekrytoinnin käyttöön otosta Imatralla.

Kokoomus perustelee aloitettaan yhdenvertaisuudella ja osaamisen korostamisella. Vain osaaminen ja soveltuvuus tehtävään ratkaisevat, kun hakemuksista poistetaan nimi, ikä ja sukupuoli. Työnantajakin hyötyy, kun hakemusten määrä todennäköisesti kasvaa ja valinnan mahdollisuudet paranevat.

Aina varmasti tulee yksittäisiä paikkoja haettavaksi. — Kaisa Heino

Nähtävissä on myös pientä vastavedon makua SDP:lle.

Demarit ehdottivat viime vuonna omassa valtuustoaloitteessaan hallintosäännön muuttamista niin, että Imatran kaupungin rekrytoinneista päättäisivät poliitikot virkamiesten sijaan. Taka-ajatuksena oli mahdollistaa imatralaishakijoiden suosiminen silloin, kun hakijat ovat muuten tasavahvoja.

Muissa ryhmissä aloitetta pidettiin yhdenvertaisuuden näkökulmasta ongelmallisena.

Kaupunginhallitus käsitteli molempia valtuustoaloitteita maanantain kokouksessa. SDP:n valtuustoaloite hallintosäännön muuttamisesta jäi pöydälle, samoin kuin itse hallintosäännön muutos.

Sen sijaan kokoomuksen ehdottama anonyymi rekrytointi otetaan käyttöön kokeiluluontoisesti. Kaupunginhallitus odottaa saavansa raportin tuloksista keväällä 2021, jolloin päätetään myös kokeilun jatkosta.

Onko avoimia paikkoja?

Kokonaan eri asia on, onko Imatran kaupungilla aukeamassa sellaisia paikkoja, jossa on järkevää käyttää anonyymiä rekrytointia. Tuoreessa muistissa ovat raskaat yt-neuvottelut lukuisine irtisanomisineen.

Vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino myöntää, ettei suurta rekrytointiaaltoa ole näköpiirissä, mutta todennäköisesti yksittäisiä tehtäviä tulee sentään haettavaksi.

– Koko ajan eläköityy ihmisiä. Samaan aikaan toimintatavatkin muuttuvat ja erilaista osaamista tarvitaan taloon. Aina varmasti tulee yksittäisiä paikkoja haettavaksi. Saa nähdä, mitä vuoden aikana ehtii tulla, Heino kommentoi.

Luetuimmat