Valtuustoaloitteet vauvarahasta ja kuntoilupuiston uusimisesta saivat ruksit Rautjärven valtuustossa

Myös aloite lukiolaisten ilmaisista koulukyydeistä hylättiin.

Tuuli Parikka

Ei rahaa uusista rautjärveläisistä. Kunnan on säästettävä, vauvarahaa ei voi ottaa käyttöön.
Ei rahaa uusista rautjärveläisistä. Kunnan on säästettävä, vauvarahaa ei voi ottaa käyttöön.

Rautjärven valtuusto käsitteli kokouksessaan maanantai-iltana kaikkiaan viittä valtuustoaloitetta. Suurin osa niistä sai valtuuston käsittelyssä punakynää.

Keskustan valtuustoryhmän Timo Tervosen johdolla jo reilut kaksi vuotta sitten tekemä aloite 1 000 euron vauvarahan maksamisesta Rautjärvellä syntyvän lapsen vanhemmille haudattiin lopullisesti.

Viime vuonna kunta selvitteli, parantaisiko vauvaraha kunnan vetovoimaa ja päätyi siihen, että rahalla ei olisi asiaan merkittävää vaikutusta.

Valtuusto päätti, että koska Rautjärven kunnan talous on alijäämäinen ja taloutta pitää tasapainottaa vuoteen 2021 mennessä, ei vauvarahan käyttöönotto ole mahdollista.

Ei rahaa kuntoilupuistolle

SDP:n valtuustoaloite keskusurheilukentän alueella olevan kuntoilupuiston uusimisesta tyssäsi niin ikään valtuustoon. Elinympäristölautakunnan arvion mukaan kuntoilupuiston uusiminen maksaisi 45 000 euroa. Päätösehdotuksessa esitettiin rahan myöntämistä Hyrkkään testamenttivaroista. Kokouksessa Timo Mikkonen (kesk.) esitti kuitenkin aloitteen hylkäämistä. Häntä kannatti Maija Lambert (kesk.). Asiasta äänestettiin. Aloite hylättiin äänin 11—9.

Valtuusto hylkäsi myös Keskustan valtuustoryhmän aloitteen tarjota lukion oppilaille ilmaiset koulukyydit. Valtuusto päätti, ettei maksuttomia koulukyytejä laajenneta yli lakisääteisen velvoitteen.

Timo Paajasen (sd.) aloitteessaan Simpeleen keskustaan Lehmuskadulle tai Patosuon tontille esittämä beach volley -kenttä oli tyrmätty jo elinympäristölautakunnassa. Simpeleellä on entuudestaan beach volley -kenttä Tehtaanpuistossa.

Lautakunta ei nähnyt tarpeelliseksi rakentaa toista kenttää. Valtuusto merkitsi aloitteen loppuunkäsitellyksi.

Kari Luumi (kesk.) esitti valtuustoaloitteessaan, että Rautjärven kunta pyytäisi Etelä-Karjalan liittoa selvittämään mahdollisuuksia saada taajamajunalle kaksi pysähdyspaikkaa Rautjärvellä. Simpeleen lisäksi taajamajuna voisi pysähtyä myös Rautjärven asemalla. Vastauksessa todetaan, että Rautjärven aseman käyttäminen taajamajunan pysäkkinä edellyttäisi uuden henkilöliikennepaikan perustamista ja laitureiden rakentamista. Ne tulisivat kunnan vastattaviksi. Kunta päästyi esittämään Rautjärven aseman säilyttämistä mahdollisena pysähdyspaikkana, mutta ei katso tarpeelliseksi aloittaa henkilöliikennepaikan rakentamissuunnittelua.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut