Koulujen sulkemiset tuovat pelivaraa —Ruokolahti ei edes harkitse veroprosenttien nostoa, ensi vuoden budjetista tulossa ylijäämäinen

Talousarvion valmistelutilanne on kohtalaisen hyvä, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

Joonas Tapaninen

Kunnallisveroon tai kiinteistöveroon ei tule korotuksia.  Veronkorotukset tulevat olemaan jatkossakin "äärimmäisen tiukassa harkinnassa", kunnanjohtaja Tuomo Sallinen sanoo.
Kunnallisveroon tai kiinteistöveroon ei tule korotuksia. Veronkorotukset tulevat olemaan jatkossakin "äärimmäisen tiukassa harkinnassa", kunnanjohtaja Tuomo Sallinen sanoo.

Ruokolahden ensi vuoden talousarvion valmistelu etenee huomattavasti valoisammissa merkeissä kuin naapurissa Imatralla.

Kunnanjohtaja Tuomo Sallisen mukaan erityisiä säästötoimia ei ole vireillä, eikä myöskään veronkorotuksia. Siitä huolimatta ensi vuoden talousarvioesityksestä on tulossa ylijäämäinen.

— Talousarvion valmistelutilanne on kohtalaisen hyvä. Toki epävarmuustekijöitä vielä on. Odotellaan vielä viimeisiä lukuja, mitkä ovat lopulliset verotuloennusteet ja valtionosuudet. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää, että pystymme valmistelemaan ylijäämäisen talousarvion vuodelle 2020, Sallinen kertoo.

Kunnanhallitus käsitteli ensi vuoden talousarvioesitystä maanantaina. Käsittelyä jatketaan 4. marraskuuta.

Kunnanhallitus ei ole edellyttänyt talousarvion yhteydessä varsinaisia säästötoimenpiteitä. Tiukkaa kulukuria on kuitenkin noudatettu ja tullaan noudattamaan jatkossakin, Sallinen kuvailee.

— Asioita on tehty hyvin viime vuosina. Nyt alkaa näkyä esimerkiksi palvelurakenteen muutos, kun koulu ja päiväkoti ovat yhdessä paikassa.

Vaittilanranta vireille

Ensi vuonna kunta pyrkii panostamaan investointipuolella elinvoimaa kehittäviin hankkeisiin.

Vaittilanrannan tonttien kaavoittaminen etenee, ja parhaassa tapauksessa kunnallistekniikkaa päästään rakentamaan jo ensi vuonna, Sallinen kertoo.

Alueen kunnallistekniikkaan on määrä satsata kahden seuraavan vuoden aikana yhteensä noin 250 000 euroa. Tavoitteena on, että tontit tulevat myyntiin vuonna 2021.

Ensi vuonna tarkoitus on myös kunnostaa kirkonkylän koulun parkkipaikkaa ja uusia urheilukentän pinnoite.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset