Mansikan huippusesonki on alkanut ja säilömisen voi aloittaa – Kävimme vertailemassa Imatralla, mistä saa halvimman viiden kilon mansikkalaatikon

Suurimmassa osassa kojuista viiden kilon mansikkalaatikon hinta oli 35 euroa. Yhdessä paikassa mansikka oli halvempaa ja yhdessä kalliimpaa.

Santeri Tynkkynen

Maalaistorilla Rasimuksen maatilan mansikoita myyvä Henna Pulkkinen kertoo laatikkomyynnin alkaneen hyvin.
Maalaistorilla Rasimuksen maatilan mansikoita myyvä Henna Pulkkinen kertoo laatikkomyynnin alkaneen hyvin.

Mansikan pääsatokausi on pyörähtänyt kunnolla käyntiin. Se tarkoittaa sitä, että myös mansikan säilömisen ja pakastamisen voi aloittaa.

Kiire vielä ei ole, sillä mansikoita tulee tänä kesänä pitkään kelien viilenemisen ansiosta, sanoo Rasimuksen maatilan Simo Rasimus.

– Alkusadosta marjat ovat tosin isompia ja parempia.

Viime viikolla Hedelmän- ja Marjanviljeliäin liitto vielä suositteli säilömään mansikat lähiviikkojen aikana, koska mansikkasesongin uskottiin jäävän lyhyeksi ja nopeatempoiseksi kesäkuun helteiden takia.

Helteiden jälkeiset sateet kuitenkin korjasivat tilannetta, Simo Rasimus kertoo.

– Mansikoita riittää syyskuun puolelle, jos elokuussa ei tule hirmu helteitä.

Kävimme vertailemassa Imatralla, mistä saa tällä hetkellä halvimman viiden kilon mansikkalaatikon.

Vertailua tehdessä tiistaina halvin ykkösluokan mansikkalaatikko löytyi Vuoksenniskan S-Marketin edustalta, jossa joutsenolainen Kuorttisen maatila myy laatikkoa 32 eurolla. Mansikka on laadultaan Polkaa.

Yksi paikka muita kalliimpi

Suurimmassa osassa myyntipaikoista mansikkalaatikon hinta oli 35 euroa. Näin oli Puutarhatila Uosukaisen myyntipisteillä K-Citymarketissa, Vuoksenniskan torilla, Vuoksenniskan K-Supermarketilla sekä Ruokolahden S-Marketilla.

Maalaistorilla Rasimuksen maatilan, Revon maatilan sekä Savolaisen puutarhan laatikkohinta oli niin ikään 35 euroa.

Myös Sopemäen mansikan laatikkohinta Vuoksenniskalla Vuoksen ruuvin pihassa oli samainen 35 euroa. Sopemäen mansikkaa myydään myös Ruokolahden K-Marketilla, Lohelassa sekä Imatrankosken ja Rajapatsaan S-Marketeissa samaan hintaan.

Santeri Tynkkynen

Puutarhatila Uosukaisen mansikkaa Imatran K-Citymarketissa myyvä Veera Rämö kertoo, että hetkellisesti laatikon hinta on ollut 30 euroa.
Puutarhatila Uosukaisen mansikkaa Imatran K-Citymarketissa myyvä Veera Rämö kertoo, että hetkellisesti laatikon hinta on ollut 30 euroa.

Muita hieman korkeampi laatikkohinta oli Imatran Prisman marjatorilla, jossa laatikko kustansi 36,80 euroa. Myynnissä Rasimuksen maatilan, kesälahtelaisen Mäkelän mansikan sekä luumäkeläisen Ilveksen marjatilan mansikkaa.

Kaikki edellä mainitut olivat laadulta Polkaa. Simo Rasimus uskoo, että mansikan hinta tulee pysymään näissä lukemissa läpi kesän.

– Luulen, että hyvän mansikan hinta on nyt kohdillaan.

Myynnissä myös halvempaa kakkosluokan mansikkaa

Hintavertailua tehdessä kahdessa paikassa myynnissä oli myös kakkosluokan mansikkaa.

Halvempi kakkosluokan mansikkalaatikko oli Vuoksenniskan torilla, jossa Puutarhatila Uosukaisen kakkosluokan laatikko kustansi 25 euroa.

Kakkosluokan mansikkaa oli myynnissä myös Mansikkalassa Lidlin edustalla Rasimuksen maatilan toimesta, jossa laatikko maksoi 30 euroa.

Hintavertailu tehtiin tiistaina 7. heinäkuuta kello 10.30–12.30.

Luetuimmat