Pelikoneet siirtyvät pariksi viikoksi entisiin Postin tiloihin — Pop up-pelipaikassa on tarjolla ilmaisia turnauksia ja tutustumista tietokonepeleihin

IntoDigi pyörittää tietokonepelikerhoa ja digikerhoa. Osallistujat ovat pääosin nuoria aikuisia.

Jani Järviö vetää IntoDigin pelikerhoa, jolla on käytössän kahdeksan 
pelipaikkaa koneineen Imatrankoskella. Kahden seuraavan viikon ajaksi 
koneet siirretään Vääräntalon kauppakäytävälle entisiin Postin tiloihin.
Jani Järviö vetää IntoDigin pelikerhoa, jolla on käytössän kahdeksan pelipaikkaa koneineen Imatrankoskella. Kahden seuraavan viikon ajaksi koneet siirretään Vääräntalon kauppakäytävälle entisiin Postin tiloihin.

Entiset Postin toimitilat Vääräntalon kauppakäytävällä täyttyvät maanantaista alkaen pariksi viikoksi tietokoneista, pelituoleista ja tietokonepeleihin liittyvästä rekvisiitasta.

Kahden viikon aikana kaikki halukkaat voivat käydä ilmaiseksi testaamassa erilaisia pelejä ja osallistua turnauksiin.

— Maanantai on sellainen kevyempi päivä, jolloin peleihin voi tutustua tiistaista perjantaihin on turnauksia, joissa parhaat palkitaan. Joka päivä eri peli, kertoo IntoDigin pelikerhoa normaalisti Tainionkoskentien varrella ohjaava Jani Järviö.

Pelikerho sai kolmen vuoden hankerahan

IntoDigi hanke sai alkuvuonna kolmivuotisen rahoituksen tietokonepelikerhon pyörittämiseen Imatralla. Hanke on suunnattu 18—29 -vuotiaille, mutta mitään varsinaisia ikärajoja ne eivät ole pelaajille.

— Meillä käy myös nuorempia ja vanhempia. Alle 13-vuotiailla pitää olla vanhempien lupa, Järviö sanoo.

Hankerahoituksella IntoDigi osti pelihuoneistoon kahdeksan tietokonetta, pelituolia ja tarvittavat lisälaitteet.

Pelikerho pyörii torstaisin ja perjantaisin klo 17—20.30. Kävijöitä on Järviön mukaan ollut 10—15.

— Keski-ikä on varmaan hieman alle 30. Nuoria aikuisia, joista valtaosa on miehiä. Me pyrimme osoittamaan, että pelaaminen on sosiaalinen tapahtuma, mukavampi porukassa on pelata kuin yksin, Järviö sanoo.

Pelikerho on tauolla, kun koneet ovat kaksi viikkoa entisissä Postin tiloissa.

Pelikerhon lisäksi Intopajat pyörittää digikerhoa, jossa opetellaan esimerkiksi videon ja kuvan käsittelyä.

Jos jollakin on se käsitys, että tietokoneilla pelataan vain sotapelejä, käsitystään voi tarkistaa parin seuraavan viikon aikana vanhoissa Postin tiloissa. Pelejä on moneen lähtöön.

IntoDigin pelikoneet odottavat pelaajia osoitteessa Koskenparras 3 ensi maanantaista lähtien 22.7.—2.8. klo 12—18. Turnauksiin voi osallistua menemällä paikalla, täyttämällä osallistumislomakkeen, istumalla alas ja tekemällä tuloksen.

Luetuimmat