Imatran seurakunta lakkauttaa Liisa Erosen eläköitymisen myötä vapautuneen nuorisotyönohjaajan viran

Imatran seurakunnan kirkkoneuvoston mukaan vertailuseurakuntien ja tiedossa olevien ikäluokkien pienenemisten perusteella viisi virkaa on riittävä määrä.

Markus Savolainen

Lakkauttamisen myötä Imatran seurakunnalle jää viisi nuorisotyönohjaajan virkaa.
Lakkauttamisen myötä Imatran seurakunnalle jää viisi nuorisotyönohjaajan virkaa.

Imatran seurakunnan kirkkoneuvosto päätti keskiviikon kokouksessaan, että seurakunta lakkauttaa yhden nuorisotyönohjaajan viran tämän vuoden päättyessä.

Kirkkoneuvosto myönsi helmikuussa eläkkeelle jäävälle nuorisotyönohjaaja Liisa Eroselle eron nuorisotyönohjaajan virasta 1. lokakuuta alkaen. Kirkkoneuvoston mukaan nuorisotiimi on kiitettävällä tavalla onnistunut järjestämään loppu vuoden työt, vaikka Liisa Eroselta vapautuneeseen virkaan ei ole nimetty viranhaltijaa.

Imatralla on tällä hetkellä kuusi nuorisotyöntekijän virkaa, joista yksi on työalajohtaja. Mikäli yksi nuorisotyöntekijän virka lakkautetaan, jäljelle jää viisi virkaa. Imatran seurakunnan kirkkoneuvoston mukaan vertailuseurakuntien ja tiedossa olevien ikäluokkien pienenemisten perusteella viisi virkaa on riittävä määrä.

Seurakunnan strategia ohjaa miettimään asioita uusista näkökulmista, ja on mietittävä muitakin vaihtoehtoja kuin lakkauttaa virka tai täyttää virka, kirkkoherra Arto Marttinen mainitsee esityksessä.

— Imatran seurakunnan työntekijätilanne on nyt sellainen, ettei löydy mielekästä yhdistelmävirkaa, joka voitaisiin perustaa mahdollisesti lakkautettavan nuorisotyöntekijän viran paikalle. Siksi on syytä lakkauttaa Liisa Eroselta vapautunut nuorisotyöntekijän virka, kirkkoherra Arto Marttinen perustelee esityksessä.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että nuorisotyönohjaajan virka lakkautetaan 31.12.2019. Esitys hyväksyttiin Sirpa Koistisen, Raisa Pöntisen, Henna Raikaslehdon ja Pekka Rädyn lisäyksellä, että kesäksi palkattaan leiriohjaajia tarvittaessa, jotta leirien lukumääristä ei tarvitsisi tinkiä ja kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan leireille.

Luetuimmat