Imatran Tietäjäntaloa kaavaillaan nyt Joutsenon koululaisten väistötilaksi — Ammattikorkeakoululta tyhjäksi jäävä kiinteistö saisi elämää kahdeksi lukuvuodeksi

Koululaiset tarvitsevat tiloja lukuvuosille 2019 — 2020 ja 2020 — 2021. Oppilaiden linja-automatka kestäisi noin vartin.

Heidi Veijalainen

Tietäjäntalo jää tyhjilleen, kun ammattikorkeakoulu muuttaa Lappeenrantaan.
Tietäjäntalo jää tyhjilleen, kun ammattikorkeakoulu muuttaa Lappeenrantaan.

Joutsenolla ja Imatralla on vastakkaiset tilaongelmat.

Joutsenon 4.—9.-luokkalaiset tarvitsevat väistötiloja lukuvuosille 2019—2020 ja 2020—2021 Joutsenon koulun uudisrakentamisen takia.

Imatran Tietäjäntalo puolestaan on jäämässä tyhjilleen kesällä 2019, kun ammattikorkeakoulu muuttaa Lappeenrannan Skinnarilaan.

Tietäjäntalo on valmis ja hyväkuntoinen

Lappeenrannan Toimitilat (Lato) on kartoittanut kevään aikana Joutsenon koululaisille erilaisia väistötilavaihtoehtoja väistötiloiksi. Parhaaksi ovat osoittautumassa Saimaan ammattikorkeakoulun tilat Imatran Tietäjäntalossa, sanoo asian valmistelusta vastaava projektijohtaja Jukka Mielikäinen.

— Tietäjäntalo on valmis ja hyväkuntoinen koulurakennus, jonne Joutsenon koulun 4.–9.-luokkalaiset mahtuisivat juuri sopivasti. Matka Joutsenon koulukeskuksesta Mansikkalaan kestää noin 15 minuuttia, hän toteaa tiedotteessa.

Oppilaat kulkisivat Imatralle tilausbusseilla, ja Tietäjäntalon tilat pyrittäisiin vuokraamaan kalustettuna ja varustettuna.

Joutsenolaisten käsityö-, liikunta- ja musiikkitunnit pidettäisiin vastedeskin Joutsenon koulukeskuksessa, ja E.–3. luokkien opetus järjestettäisiin sinne viime vuonna hankitussa moduulirakennuksessa.

Päätös väistötilaratkaisusta on luvassa tämän vuoden elo-syyskuussa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat