Taideopiskelijat kuvasivat lempipaikkojaan Imatralla, näyttely on esillä Linnalan kampuksella

Petras Saulenas

Henkilökuvat ja henkilöiden lempipaikat vuorottelevat valokuvarivistössä. Saulenas itse on neljännessä kuvassa vasemmalta.

Haluatko tietää, miltä Imatra näyttää taideopiskelijoiden silmin?

Vastauksen antaa Linnalan kampuksella esillä oleva kansainvälinen näyttely. Siellä on esillä 14 Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevan taideopiskelijan kasvokuva sekä näkemys lempipaikastaan kaupungissa, tiedottaa ammattikorkeakoulu.

Näyttely on pystytetty liettualaisen valokuvaajan Petras Saulenasin johdolla. Saulenas opettaa valokuvausta liettualaisessa Kauno Kolegija -ammattikorkeakoulussa.

— Vierailin Saimaan ammattikorkeakoulun kansainvälisellä viikolla lokakuussa. Ohjasin viikon aikana työpajaa, jonka aluksi halusin kuvata kaikki osallistujat. Siitä ajatus lähti, Saulenas kertoo tiedotteessa.

Työpajan aluksi Saulenas kuvasi jokaisesta opiskelijasta potretin. Opiskelijat puolestaan valitsivat lempipaikkansa Imatralta tai Linnalan kampukselta ja kuvasivat sen Saulenasin opastuksella.

Suomalaisten opiskelijoiden lempipaikat löytyivät luonnosta, vaihto-opiskelijoiden Linnalan kampukselta.

Näyttelyn kuvat ovat esillä valaistuissa laatikoissa. Esitystapa yhdistää Saulenasin mukaan nykyajan ja perinteisen valokuvan.

Näyttely on esillä Linnalan kampuksella (Tietäjänkatu 5, Imatra) toistaiseksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.