Yli 20 hengen yleisötilaisuudet on kielletty Etelä-Karjalassa ainakin helmikuun loppuun asti

Kai Skyttä

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.
Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Yli 20 hengen yleisötilaisuudet pysyvät kiellettynä Etelä-Karjalassa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti keskiviikkona, että nykyisiä rajoituksia jatketaan helmikuun loppuun asti.

Rajoitus koskee kokoontumisia sekä sisä- että ulkotiloissa, avi tiedottaa. Samalla se jatkoi rajoituksia Helsingissä ja Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä sekä Kymenlaaksossa, joissa kokoontumisrajoitus on kymmenen henkeä.

Avin päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Avin toimivalta ei ulotu yksityistilaisuuksiin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan eikä viranomaisten kokouksiin. Niitä avi suosittelee painokkaasti välttämään ja järjestämään etänä aina kun se on mahdollista.

– On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne ei heikkene ja terveydenhuollon kantokyky kestää. Uusi virusmuunnos lisää riskiä tautitilanteen nopeasta pahenemisesta. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää tässä tilanteessa pois, avin tiedotteessa sanotaan.

Luetuimmat