Ovakolla ei käännettä parempaan: ”Riski on suuri, että lomautukset jatkuvat loppuvuoden ajan”

Syyskuussa lomautusten piirissä on ollut noin 30 prosenttia henkilöstöstä. Lomautuksia on tulossa myös lokakuussa. Koska tilanne elää, loppuvuoden osalta päätökset tehdään myöhemmin.

Hannu Ojala

Imatran terästehdas pyrkii sopeutumaan kysynnän hiipumiseen lomautusten lisäksi muillakin järjestelyillä. Lomia ja vapaita on pidetty etupainotteisesti ja myyntiponnisteluja tehostettu. Kuva on Imatran terästehtaan tuotevarastosta.
Imatran terästehdas pyrkii sopeutumaan kysynnän hiipumiseen lomautusten lisäksi muillakin järjestelyillä. Lomia ja vapaita on pidetty etupainotteisesti ja myyntiponnisteluja tehostettu. Kuva on Imatran terästehtaan tuotevarastosta.

 Jossain on lyhennetty vuoroa, jossain työviikkoa, jossain oltu viikko kerrallaan lomautettuna. — Klaus Enwald

Keväällä käynnistyneet henkilöstön lomautukset jatkuvat Imatran terästehtaalla mahdollisesti koko loppuvuoden ajan.

Tilauskannat eivät ole kääntyneet nousuun, vaan markkina on edelleen alavireinen, kertoo henkilöstö- ja viestintäjohtaja Klaus Enwald.

— Riski on suuri, että jossain määrin lomautuksia joudutaan pahimmassa tilanteessa jatkamaan vielä loppuvuoden, Enwald toteaa.

Enintään 90 päivää

Kun lomautuksista sovittiin kevään yt-neuvotteluissa, niiden enimmäiskestoksi sovittiin 90 päivää. Lomautukset alkoivat teräsosastolta, valssaamoista ja kemian laboratoriosta. Myöhemmin lomautukset ovat laajentuneet koskemaan myös jatkojalostusta.

90 päivän katto ei ole tulossa vielä missään vastaan, Enwald kertoo.

— Kukaan ei ole ollut koko ajan lomautettuna, vaan kyse on yksittäisistä työvuoroista tai pienistä pätkistä.

Syyskuussa lomautettuna on ollut noin 30 prosenttia tehtaan henkilöstöstä.

Tehtaalla on noin 600 työntekijää, joten lomautusten piirissä on ollut tässä kuussa parisataa henkilöä. Lomautusten kesto on vaihdellut hyvinkin paljon, Enwald kertoo.

— Jossain on lyhennetty vuoroa, jossain työviikkoa, jossain oltu viikko kerrallaan lomautettuna.

Lomautuksia lokakuussakin

Lokakuusta ei ole vielä lopullisia päätöksiä. Ainakin jossain määrin lomautuksia tulee silloinkin. Loppuvuoden osalta päätökset tehdään myöhemmin, markkinatilanteen mukaan.

Enwald kertoo tilanteiden vaihtelevan kuukausittain. Näkymä eteenpäin on tavanomaista lyhyempi.

— Istumme alas kerran tai kaksi kertaa kuukaudessa henkilöstön edustajien kanssa ja katsomme, mikä on näkymä eteenpäin, ja onko lomautuksille tarvetta ja mahdollisesti jos on, niin missä, Enwald kuvailee.

Kaikkia henkilöstöryhmiä lomautukset eivät ole koskeneet. Toistaiseksi muun muassa ylemmät toimihenkilöt ovat välttyneet lomautuksilta.

— Ei ole ollut tarvetta ylempien toimihenkilöiden lomautuksille, mutta tilannetta tarkastellaan koko ajan. Teemme päätöksiä noin kuukauden syklillä, Enwald sanoo.

Luetuimmat