Imatralainen terästehdas Ovako maksoi mätkyjä lähes kaksi miljoonaa euroa —  "Asia ei tullut millään tavalla yllätyksenä"

Ovako maksoi vuoden 2018 tuloksesta jäännösveroja, koska yhtiölle annettu ennakkoveron määrä verovuodelle oli matala.

Mika Strandén

Ovako Imatra maksoi jäännösveroa lähes kaksi miljoonaa euroa. Se ei kuitenkaan tullut yhtiölle yllätyksenä. Arkistokuva.
Ovako Imatra maksoi jäännösveroa lähes kaksi miljoonaa euroa. Se ei kuitenkaan tullut yhtiölle yllätyksenä. Arkistokuva.

Imatralainen terästehdas Ovako maksoi jäännösveroa eli mätkyjä lähes kahden miljoonan euron edestä. Imatran Ovakon tulos vuonna 2018 oli 9,8 miljoonaa euroa.

Ovako Imatra maksoi vuoden 2018 tuloksesta jäännösveroja, koska yhtiölle annettu ennakkoveron määrä verovuodelle oli matala, Imatran terästehtaan viestintäpäällikkö Ansa Räätäri vastasi sähköpostitse.

— Veron määrä oli kuitenkin yhtiön vuoden 2018 tilinpäätöksen ja veroilmoituksen mukainen, joten asia ei tullut millään tavalla yllätyksenä.

Ovakon omistus vaihtui kesällä 2018. Sen jälkeen Ovakon koko rahoitus järjestettiin uudelleen, minkä seurauksena Ovakon Suomen toiminnoilla on ollut vähemmän korkokustannuksia vähennettäväksi verotuksessa, mikä puolestaan on lisännyt veron määrä vuodesta 2017.

Vuoden 2017 ja 2018 toiminnalliset tulokset olivat kutakuinkin samalla tasolla, Räätäri vastasi.

Eteläkarjalaisista yrityksistä toiseksi suurin jäännösveron määrä oli lappeenrantalaisella A-M Legacy Oy:lla (575 923 euroa) ja imatralaisella Tornatorilla (530 387 euroa).

Tiedot ilmenevät Verohallinnon maanantaina julkaisemista vuoden 2018 verotilastoista.

Juttua muokattu 5.11. kello 9.14. Korjattu Ansa Räätärin tehtävänimikkeeksi viestintäpäällikkö.

Uusimmat uutiset