Suomen Kerran toimitusjohtaja vaihtuu — Sukupolvenvaihdoksessa toimitusjohtajaksi nousee Linda Huikko

Kalle Huikon näpeissä vuodesta 1986 ollut yhtiö on keskittänyt kesän alussa koko toimintansa Imatralle.

Minna Mäkinen

Suomen Kerta toimii Imatralla omassa kiinteistössään Korvenkannassa.

Suomen Kerta Oy vaihtaa toimitusjohtajaa. Taustalla on yhtiön sukupolvenvaihdos, jonka myötä yrityksen vetovastuu siirtyy Linda Huikolle. Vuonna 1986 yhtiön perustanut Kalle Huikko on luopunut toimitusjohtajan tehtävästä toukokuun alussa.

Linda Huikko on nyt myös yhtiön pääomistaja. Hän on työskennellyt aiemmin Suomen Kerran markkinointijohtajana.

— Viime vuosien vaikeista ajoista huolimatta näen yrityksessämme erinomaiset mahdollisuudet liiketoiminnan positiiviseen kehittämiseen, kertoo Linda Huikko yhtiön tiedotteessa.

Vaikeilla ajoilla Huikko viittaa viime syksynä käynnistyneeseen yrityssaneerausohjelmaan, jonka myötä yhtiö on muun muassa sulkenut lautasliinatehtaan Kotkassa ja siirtänyt sen toiminnan Imatralle. Tuotanto toimii näillä näkymin täysipainoisesti Imatralla kesäkuun alusta eteenpäin.

Imatralla Suomen Kerta lopetti puolestaan viime syksynä paperilautastuotantonsa. Tuotannon loppumisesta huolimatta Imatralle jäi toimimaan yrityksen varasto ja hallinto. Kerta-talossa oleva outlet-myymälä on jatkanut niinikään toimintaansa.

Kerta-yhtiöön on palkattu huhtikuun alusta myös Juha Kohonen, jonka tehtävä on tukea Linda Huikkoa operatiivisessa johtamisessa. Suomen Kerran tiedotteen mukaan Kohosella on vankka ja monipuolinen johtajakokemus useasta perheyhtiöstä.

Juttua täydennetty 14.5. klo 16.26.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat