Stora Enson tulos jatkoi kasvua vaikeuksista huolimatta, huhti-kesäkuun tulos oli 213 miljoonaa euroa — toimitusjohtaja Sundström: ”Olemme päässeet kestävän kannattavan kasvun uralle”

Haasteita riitti niin tuotannossa, kunnossapidossa kuin puunhankinnassa.

Mika Strandén

Stora Enson toimitusjothaja Karl-Henrik Sundström on tyytyväinen, että yritys pystyi tekemään alkuvuonna hyvää tulosta huolimatta monista haasteista. Arkistokuva.
Stora Enson toimitusjothaja Karl-Henrik Sundström on tyytyväinen, että yritys pystyi tekemään alkuvuonna hyvää tulosta huolimatta monista haasteista. Arkistokuva.

Stora Enso jatkoi huhti-kesäkuussa vakaalla kasvu-uralla. Yrityksen liikevaihto kasvoi tuolloin yli viisi prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihto oli 2 664 miljoonaa.

— Liikevaihtomme on kasvanut kuuden peräkkäisen vuosineljänneksen ajan, mikä osoittaa, että olemme päässeet kestävän kannattavan kasvun uralle, toteaa toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström yhtiön tiedotteessa.

Syinä kasvuun ovat suotuisat hinnat sekä myynnin jakauman onnistunut hallinta, analysoi yritys.

Huhti-kesäkuun tulos verojen jälkeen oli 213 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden vastaavana aikana oli 143 miljoonaa. Operatiivinen liiketulos oli 327 miljoonaa.

— Olen ylpeä liiketuloksen 50 prosentin kasvusta kohtaamastamme tilapäisestä vastatuulesta huolimatta. Tuotannolliset haasteet, kunnossapito ja kireä puunhankintatilanne vaikuttivat tulokseen negatiivisesti.

Tuotannolliset vaikeudet kiusasivat erityisesti yrityksen kuluttajapakkauskartonki-divisioonaa. Sen volyymit supistuivat huomattavasti.

— Vaikeuksista huolimatta Consumer boards -divisioona saavutti kaikkien aikojen ennätysliikevaihdon. Meillä on kaiken kaikkiaan vielä hyödyntämättömiä mahdollisuuksia jäljellä, arvioi Sundström.

Yhtiön osakekohtainen tulos tammi-kesäkuulta oli 0,66 euroa, kun se viime vuoden alkupuoliskolla oli 0,33 euroa.

Puunhankinnan kangertelu jatkuu

Yhtiö ei ennusta kasvua vuoden kolmannelle neljännekselle, vaan arvioi niin liikevaihdon kuin operatiivisen liiketuloksen pysyvän huhti-kesäkuun tasolla.

Puunhankinnan näkymien Pohjoismaissa yritys arvioi jatkuvan kireinä, sillä metsäpalojen vaara vaikeuttaa korjuuolosuhteita. Stora Enso arvioi puunhankinnan kangertelun negatiivisen vaikutuksen olevan noin 10 miljoonaa euroa.

Stora Enson henkilöstömäärä oli huhti-kesäkuussa 26 155 henkilöä. Määrä laski 1,6 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajasta, jolloin henkilöstön vahvuus oli keskimäärin 26 581.

Yrityksellä oli huhti-kesäkuussa korollista nettovelkaa 2 442 miljoonaa euroa. Sen määrä pieneni 10,4 prosenttia vuoden 2017 vastaavasta ajasta.

— Olen erittäin tyytyväinen uusiin kunnianhimoisempiin tavoitteisiimme pienentää nettovelan suhdetta ja nettovelkaantumisastetta, toteaa Sundström.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset