Imatran seudulla on 457 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten — Työttömyys väheni kaikilla koulutusasteilla ja kaikissa ammattiryhmissä

Etelä-Karjalan työttömien määrä on vähentynyt vuoden takaisesta. Maakunnan korkein työttömyysaste on sitkeästi Rautjärvellä.

Sari TauruTyöttömien määrä vähentyi muissa paitsi alle 20-vuotiaiden ikäryhmissä. Alle
25-vuotiaiden työttömyys väheni neljällä prosentilla viime vuodesta. Nuorten
työttömyys alenee nyt aiempaa hitaammin.
Työttömien määrä vähentyi muissa paitsi alle 20-vuotiaiden ikäryhmissä. Alle 25-vuotiaiden työttömyys väheni neljällä prosentilla viime vuodesta. Nuorten työttömyys alenee nyt aiempaa hitaammin.

Eteläkarjalaisten työttömien määrä on vähentynyt reilusti vuodentakaisesta.

Maakunnassa oli tammikuun lopussa noin 18 prosenttia vähemmän työttömiä kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Tiedot ilmenevät Kaakkois-Suomen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Työttömien määrä on vähentynyt kaikissa Kaakkois-Suomen seutukunnissa, ja Etelä-Karjalassa kehitys on ollut kaikista suotuisinta.

Imatran seudulla työttömien määrä väheni vuoden takaisesta 457:llä ja Lappeenrannan seudulla työttömiä on 947 henkilöä vähemmän.


Korkein työttömyysaste on Rautjärvellä

Kaakkois-Suomessa oli tammikuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä 35 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.


Työttömien työnhakijoiden määrä laski vuodessa eniten Lappeenrannassa (816 henkilöä). Myös Imatralla työttömien työnhakijoiden määrän lasku oli runsasta (325 henkilöä).

Korkein työttömyysaste puolestaan on Rautjärvellä (15 prosenttia) ja matalin Lemillä sekä Taipalsaarella (noin 8 prosenttia kummassakin).

Pitkäaikaistyöttömien määrä laskee nopeasti


Työttömyys väheni kaikilla koulutusasteilla ja kaikissa ammattiryhmissä, eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä.

Myös pitkäaikaistyöttömien määrä laskee nopeasti. Kaakkois-Suomessa oli tammikuun lopussa pitkäaikaistyöttömiä 35 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli tammikuun aikana uusia työpaikkoja oli 25 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin muun muassa myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille, kiinteistöhuollon työntekijöille sekä ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille.

Uusimmat uutiset