Tilaajalle

Ovakon Imatran tehtaan uusi johtaja Klaus Enwald tietää kokemuksesta, että tuloksia saadakseen on pakko mennä pelkäämättä myös epämukavuusalueelle – "Itsensä on laitettava likoon kokonaan ja täysillä"

Klaus Enwald pitää itseään enemmän tiimipelaajana kuin yksilösuorittajana. Työn vastapainoksi Enwald laittaa jenkkiautojaan kädet rasvassa. Syksyllä rakentui grillikatos.

Tuija Horttanainen

Klaus Enwald aloitti Ovakon Imatran liiketoimintayksikön johtajana vuoden alussa. Työn vastapainoksi Enwald harrastaa muun muassa kuntoliikuntaa ja remontointia.
Klaus Enwald aloitti Ovakon Imatran liiketoimintayksikön johtajana vuoden alussa. Työn vastapainoksi Enwald harrastaa muun muassa kuntoliikuntaa ja remontointia.

Helposti lähestyttävä. Ei arrogantti. Aina aikaa keskusteluille.
Näitä asioita Klaus Enwald arvelee mainittavan, jos hänen alaisiltaan kysytään, millainen mies Ovakon Imatran liiketoimintayksikön tuore johtaja on.
– Uskallan tituleerata itseäni ennemmin tiimipelaajaksi kuin yksilösuorittajaksi. Hyvistä suorituksista on paljon kivempaa iloita tiimin tai kavereiden kanssa. Se on aitoa iloa.
Enwald on työskennellyt Ovakolla vuodesta 2015 lähtien. Hän aloitti HR- ja viestintäjohtajana Imatran tehtaalla ja siirtyi kevään 2020 organisaatiouudistuksessa teräs ja valssaus -tuoteyksikön johtajaksi.
Ennen Ovakoa Enwald työskenteli Paroc Oy:n Suomen toimintojen työsuhdepäällikkönä. Hän on myös työskennellyt erilaisissa tuotannon, kunnossapidon ja henkilöstöhallinnon tehtävissä UPM Kymmene Oyj:ssä.
– Tehtävässä kuin tehtävässä riittää aina opittavaa, koskaan ei ole valmis. En ole vielä tähän mennessä tavannut täydellistä esimiestä, mutta erittäin hyviä kyllä. Edeltäjäni tässä tehtävässä, Janne Pirttijoki, on yksi heistä.

Luetuimmat