Ovakon yt-neuvottelut jatkuvat jälleen huomenna – "Tunnelmat tehtaalla ovat odottavat", sanoo henkilöstö- ja viestintäpäällikkö Klaus Enwald

Enwald arvioi, että 19. joulukuuta käynnistyneet neuvottelut jatkuvat ainakin tammikuun loppuun, mahdollisesti vielä helmikuullekin. Terästehtaan tuotanto käynnistyi loppiaisen jälkeen.

Minna Mäkinen

Ovakon yt-neuvottelut jatkuvat ainakin tammikuun loppuun. Arkistokuva.
Ovakon yt-neuvottelut jatkuvat ainakin tammikuun loppuun. Arkistokuva.

Imatran terästehtaalla 19. joulukuuta käynnistyneet yhteistoimintaneuvottelut etenevät. Neuvottelupöytään istutaan jälleen tiistaina.

– Neuvottelut ovat edenneet hyvin, jos niin voi sanoa. Paljon asioita on kuitenkin vielä pöydällä, toteaa henkilöstö- ja viestintäpäällikkö Klaus Enwald Ovakolta.

Enwald arvioi, että neuvottelut jatkuvat vähintään tammikuun loppuun, mahdollisesti vielä helmikuun puolellekin.

Neuvotteluja käydään henkilöstön määrän vähentämisestä kaikissa henkilöstöryhmissä. Alustava arvio vähennystarpeesta on ollut yhteensä 60 henkilötyövuotta.

"Lähiviikot ovat mielenkiintoisia"

Enwald luonnehtii tunnelmia tehtaalla tällä hetkellä odottaviksi.

Neuvottelut ovat edenneet hyvin, jos niin voi sanoa. — Klaus Enwald

– Henkilöstöä on informoitu sisäisesti neuvottelujen etenemisestä.

Neuvotteluihin ryhdyttiin Ovakon mukaan heikentyneen kysynnän ja ylikapasiteetin vuoksi. Vuodenvaihde ei ole toistaiseksi tuonut mukanaan muutoksia lähiaikojen näkymiin.

 – Brexit näyttää varmistuvan, mutta siihen on tulossa siirtymäaika. Lähiviikot ovat mielenkiintoisia, kun vuosi lähtee maailmalla käyntiin. Sitten nähdään, miten tilauskanta kehittyy, sanoo Enwald.

Kesätyöhaku saa vielä odottaa

Kesätyöhaut ovat Imatran seudulla toimivissa isoissa yrityksissä jo lähtemässä käyntiin. Ovakolla kesää ajatellaan vasta, kun yt-neuvottelut on saatu päätökseen.

– Näillä näkymin kesätyövoimaa tarvitaan myös ensi kesänä. Jos irtisanomisiin mennään, ovat ne henkilöt keulapaikoilla kesätyövoimaa haettaessa, tietysti ammattitaito ja osaaminen huomioiden, Enwald toteaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset