Stora Enso myy osuutensa Dawangin paperitehtaasta yhteisyritykselleen Huataille — kaupan myötä Stora Enson paperintuotanto Kiinassa päättyy

Stora Enso

Stora Enson tulos heikkeni alkuvuoden aikana.
Stora Enson tulos heikkeni alkuvuoden aikana.

Stora Enso myy osuutensa Kiinassa sijaitsevan Dawangin tehtaan osakepääomasta yhteisyrityskumppanilleen Shandong Huatai Paperille, tiedottaa yhtiö.

Stora Enson omistus Dongyingissa, Shandogin maakunnassa sijaitsevasta paperitehtaasta on ollut 60 prosenttia. Kaupan jälkeen Stora Ensolla ei ole enää paperintuotantoa Kiinassa. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen tämän vuoden aikana.

Dawangin tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 140 000 tonnia uusiokuidusta valmisettavaa aikakauslehtipaperia ja muita painopapereita.

Stora Enson mukaan kaupalla ei ole merkittävää vaikutusta yhtiön operatiiviseen liiketulokseen. Stora Enson nettovelka pienenee kaupan myötä noin 22 miljoonaa euroa ja liikevaihto noin 60 miljoonaa euroa.

Shandong Huatai Paper on Shanghain pörssiin listattu yritys, jonka liikevaihto oli viime vuonna 1,89 miljoonaa euroa. Yrityksen päätuotteita ovat sanomalehtipaperi, päällystetty paperi ja offset-paperi.

Luetuimmat

Kommentoidut