Pyöräilijä Jaakko Hänninen toipuu kolarista, mutta se vie ennakoitua pitempään

Maantiepyöräilyn SM-kisat jäävät väliin.

kai skyttä

Jaakko Hänninen toipuu vammoistaan, mutta aikaa se vie. Arkistokuva.
Jaakko Hänninen toipuu vammoistaan, mutta aikaa se vie. Arkistokuva.

Pyöräilijä Jaakko Hännisen toipuminen vie ennakoitua pidemmän ajan. Hänninen joutui 10. toukokuuta kilpailuissa kilpailuorganisaation moottoripyörän telomaksi. Hän loukkasi törmäyksessä ja sitä seuranneessa rajussa kaatumisessa muun muassa kättään ja rintakehäänsä.

Hänninen kävi tiedotteen mukaan alkuviikosta röntgenkuvassa ja häntä hoitavan ääkärin tarkastuksessa Lyonissa. Hännisen peukalosta poistetaan sitä tukevat piikit juuri ennen juhannusta. Sen jälkeen on vielä odotettava noin kuukausi, ennen kuin kilpaileminen on mahdollista. Muiden vammojen parantuminen on sujunut hyvin ja niiden puolesta Hänninen pystyy tekemään kevyitä harjoituksia.

— Toipumiseni kilpailukuntoon vie aikaa, enkä itsekään halua ottaa mitään riskejä. Käsi tulee olemaan aika pitkään voimaton ja kilpaileminen ei ole vaaratonta. Hyvä kuitenkin, että pääsen tässä pikkuhiljaa ajamaan kevyttä lenkkiä. Tilanne harmittaa, mutta haluan lähteä ammattilaisuralleni terveenä, kertoo Hänninen tiedotteessa.

Hänninen arvioi, että ehtii ajaa vielä heinäkuun lopulla jonkin amatöörikilpailun ennen kuin siirtyy ammattilaisjoukkueeseen.

Kesäkuun lopulla ajettavat maantiepyöräilyn SM-kilpailut jäävät Hänniseltä väliin, samoin viikon etappikilpailu TWD-Länkenin riveissä heinäkuussa.

Jaakko Hänninen ajaa 1. elokuuta lähtien ranskalaisessa World Tour -joukkue AG2R La Mondialessa. Siihen asti hän edustaa Ranskassa EC Saint-Etienne Loire -amatöörijoukkuetta ja Suomessa TWD-Länkeniä.

Uusimmat uutiset