Anssi Löfman ja Roy Radke iskussa, loppuhetkien nousu tasoihin toi SaiPalle pisteen Helsingistä

Kai Skyttä

SaiPan maalivahti Frans Tuohimaa torjui lauantaina Helsingissä 37 kertaa.

SaiPa sai sitkeydestään palkinnoksi yhden sarjapisteen jääkiekkoliigan vierasottelussa Helsingissä. HIFK nousi kolmannessa erässä kahden maalin johtoon, mutta SaiPa punnersi lopulta väkisin tasoihin ja jatkoajalle.
HIFK kuitenkin voitti ottelun Erik Thorellin jatkoaikamaalilla lukemin 5—4 (2—1, 0—0, 2—3, 1—0).

SaiPan nousun aloitti Anssi Löfman, jonka illan toinen ylivoimaali kavensi tilanteeksi 4—3 ajassa 54.46. Lopullisesti Helsingin jäähalliin suurella joukolla saapuneet SaiPan kannattajat räjäytti riemuun Roy Radke, joka viimeisteli 4—4-tasoitusmaalin kymmenen sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

Jonatan Tanus murtautui tilanteessa hyökkäysalueelle laidasta ja näki erinomaisesti Roy Radken, joka ajoi suoraan kohti HIFK-maalia ja ohjasi Tanuksen kovan ja tarkan poikittaissyötön verkkoon.

Jatkoajalla HIFK:n Vili Sopanen hankki SaiPan Urho Vaakanaiselle rangaistuksen. Se kostautui, kun Erik Thorell laukoi ylivoimalla HIFK:n voittomaalin.

SaiPalla hyvä alku ja hyvä nousu, välissä vaikeaakin

SaiPa aloitti ottelun terävästi ja sai siitä palkinnon, kun Anssi Löfman sivalsi ylivoimamaalin seitsemännellä peliminuutilla.

Osuma oli seurausta hyvästä kuviosta, jossa kiekko liikkui nopeasti Peter Quennevilleltä Lasse Lappalaiselle ja Roy Radkelle ja lopulta Löfmanin lämärillä HIFK-maaliin.

SaiPan ote katosi pian maalin jälkeen, minkä seurauksena Vili Sopanen ja Thomas Nykopp veivät HIFK:n johtoon vielä ennen erätaukoa.

HIFK hallitsi toista erää ja voitti erässä laukaukset 22—7, muttei onnistunut venyttämään etumatkaansa.

Se sopi SaiPalle, joka kiipesi tasoihin Elmeri Kaksosen ylivoimamaalilla heti kolmannen erän alussa. Kaksonen otti ensin hyökkäyspäässä aloitusvoiton ja suuntasi suoraan maalin eteen, jossa hän laukoi Kalle Maalahden laukauksesta seuranneen paluukiekon verkkoon.

HIFK näytti ratkaisevan ottelun, kun Vili Sopanen ja Joonas Rask nostivat maaleillaan helsinkiläiset 4—2-johtoon. Päätöserän loppu oli kuitenkin SaiPan näytöstä.

Radken viikko, Löfmanin tärkeä paluu

Radke oli SaiPan kuluvan viikon hahmo. Tiistaina Mikkelissä hän auttoi kahdella maalillaan SaiPan voittoon Jukureista.

Perjantain kotiottelussa Radke oli SaiPan hyökkääjistä useimmin maalintekotilanteissa, vaikkei tuolloin viimeistelyssä onnistunutkaan.

Anssi Löfmanille kahden maalin ilta oli myös takuulla makoisa. Löfmanin kauden alku oli vaikea, sillä hän loukkaantui 23. syyskuuta kotiottelussa juuri HIFK:a vastaan ja oli tositoimista sivussa liki kaksi kuukautta.

Löfmanin toipuminen oli SaiPalle tärkeää, sillä joukkue menetti tiistain jälkeen sairastuvalle alkukauden ykkössentterinsä Cody Kunykin.

Kunyk, Kim Strömberg ja Joni Nikko olivat SaiPalta lauantaina sivussa, kuten olivat perjantainakin. Poissaoloja paikkasi Imatran Ketterän sopimuspelaaja Santeri Vuoti, joka on pelannut kuluvalla kaudella SaiPassa viisi ottelua.

SaiPan seuraava ottelu on tiistaina, jolloin se isännöi Kisapuiston jäähallissa Porin Ässiä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset