Imatran Urheilijat ottivat kaksoisvoiton miesten perinteisellä hiihtotyylillä, Ville Ahonen voitti ja Olli Ahonen oli toinen — Imatran FIS-hiihdot jatkuvat sunnuntaina vapaan kilpailuilla

Kilpailunjohtaja Kari Ahonen kehui ladun olevan erinomaisessa kunnossa. Plussakeleistä huolimatta Ahonen uskoo, että latu on hyvä myös sunnuntaina.

Santeri Tynkkynen

Olli Ahonen hiihti perinteisen kilpailussa toiseksi. Hän jäi veljestään Ville Ahosesta 19,7 sekunnin päähän.
Olli Ahonen hiihti perinteisen kilpailussa toiseksi. Hän jäi veljestään Ville Ahosesta 19,7 sekunnin päähän.

Imatralla järjestetään parhaillaan hiihdon FIS-kilpailut Ukonniemessä ensilumen ladulla. Lauantaiaamuna käynnistyneet kilpailut kestävät aina sunnuntaihin saakka.

Lauantaina ilman lämpötila nousi plussan puolelle, mutta kilpailunjohtajan Kari Ahosen mukaan ladut olivat erinomaisessa kunnossa, ja keli oli liukas. Avauspäivä sujui muutenkin mallikkaasti noin 40 talkoolaisen voimin järjestetyissä kilpailuissa.

— Ensimmäinen kilpailupäivä sujui hyvin, ei ollut mitään kommelluksia ja kaikki meni hienosti. Ladut olivat erittäin hyvässä kunnossa ja keli oli liukas, Kari Ahonen kertoo.

Plussakelit jatkuvat myös huomenna, ja mukana tulee tihkusadetta. Kari Ahonen on luottavaisin mielin siitä, että latu on hyvässä kunnossa myös huomenna.

— Toki latu pehmenee, mutta sille ei voi mitään. Keli on huomenna oleellisesti rankempi kuin tänään. Kilpailijat saavat valmistautua siihen, että vauhdit tippuvat ja sykkeet nousevat huomenna, Ahonen toteaa.

Santeri Tynkkynen

Hiihdot jatkuvat sunnuntaina vapaan hiihtotyylin kilpailuilla.
Hiihdot jatkuvat sunnuntaina vapaan hiihtotyylin kilpailuilla.

IU:n miehille kaksoisvoitto

Imatran Urheilijat menestyivät lauantaina miesten 10 kilometrin perinteisen tyylin kilpailussa loistavasti.

IU nappasi kilpailusta kaksoisvoiton, kun Ville Ahonen hiihti maaliin nopeimpana, ja velipoika Olli Ahonen toisena. IU:n menestystä täydensi Olli Jarva neljännellä sijalla. Kolmanneksi hiihti virolainen Nomme Sportclubia edustava Karl Erik Rabakukk. Imatran Urheilijoiden Tomi Mikkonen hiihti maaliin yhdeksäntenä, Santeri Erola sijalla 14.

— Lievistä flunssanomaisista sairasteluista huolimatta alkaa pojilla hiihto kulkea. Villellä oli jo vähän parempaa tekemistä kuin Vuokatissa viikko sitten, ja hyvin meni tänään molemmilla Ahosilla. Lupa on odottaa hyvää talvea, jos ei isompia takaiskuja tule, Kari Ahonen toteaa.

Naisten viiden kilometrin perinteisen kilpailun voitti Espoon Hiihtoseuran Nea Katajala. Imatran Urheilijoiden Emma Jyrkinen oli kuudes, ja Anni Ahonen sijalla 15.

Miesten 20-vuotiaiden nuorten 10 kilometrin perinteisen kilpailun voitti Vehkalahden Veikkojen Väinö Kotro. Naisten 20-vuotiaiden nuorten viiden kilometrin kilpailun nopein oli Mikkelin Hiihtäjien Katariina Neuvonen.

18-vuotiaiden miesten nopein oli Vehkalahden Veikkojen Eero Rantala. IU:n Rasmus Räikkönen hiihti maaliin sijalla 7. Naisten 18-vuotiaiden sarjan voittajaksi kruunattiin Kerimäen Urheilijoiden Maija Tiainen. IU:n Elena Jyrkinen oli 9.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin vuorossa on vapaan hiihtotyylin kilpailut.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut