Imatran Pallo-Veikkojen tavoite alkavalle kaudelle on pudotuspelipaikka: "Kyllä me nyt sinne menemme" – IPV:n vahvin ase sisäpelissä on kärki, mutta kotiutusvoimakin riittää, sanoo pelinjohtaja Jyrki Valle

IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle näkee, että Juho Toivola omaa hyvät lyönnit ykköskotiuttajan rooliin. Vallen mukaan Toivolan lyöntivarastossa on hyvä kumura sekä monipuoliset vaakamailalyönnit. Kauden suurin tavoite on saavuttaa pudotuspelipaikka.

Minna Mänttäri

Viime kaudella 47 juoksua tuonut Teemu Nurmio on isossa roolissa IPV:n kärjessä tälläkin kaudella.
Viime kaudella 47 juoksua tuonut Teemu Nurmio on isossa roolissa IPV:n kärjessä tälläkin kaudella.

Miesten Superpesiksen kausi pyörähtää käyntiin ensi viikon torstaina. Imatralla pesäpallosta päästään kuitenkin nauttimaan jo tulevana viikonloppuna, kun IPV kohtaa lauantaina harjoitusottelussa Kouvolan Pallonlyöjät.

Paluu pelikentille pitkän tauon jälkeen maistuu hyvältä.

– Kyllähän tätä on odotettu, sanoo IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle.

IPV:n valmistautuminen normaalia myöhemmin alkaneeseen kauteen on sujunut hyvin. Kauden aloituksen venymisestä heinäkuun alkuun on ollut myös hyötyä imatralaisjoukkueelle, joka kärsi talven aikana loukkaantumisista.

– Pidempi valmistautumisjakso mahdollisti sen, että koko joukkue on kunnossa kauden alussa. Tuomas Jussila ja Ville Hämäläinen eivät välttämättä vielä olisi toukokuussa olleet täydessä tikissä, mutta nyt he saivat lisäaikaa.

Lauantain pelin lisäksi IPV ja KPL kohtaavat toisensa sunnuntaina Kouvolassa. Lauantaiksi on luvattu hellesäätä, joten kokoonpanossa nähtänee kierrätystä sunnuntaina. Harjoituspeleissä IPV:n suurimpana teemana on ulkopeli, kertoo Valle.

Suurta yleisöä tietysti kiinnostaa ja mietityttää se, kuka meillä lyö juoksuja, kun Dahlström lähti pois. Itse näen, että Juho Toivola omaa hyvät lyönnit ykköskotiuttajan rooliin. — Jyrki Valle

Kai Skyttä

IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle luottaa siihen, että joukkueesta löytyy kotiutusvoimaa.
IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle luottaa siihen, että joukkueesta löytyy kotiutusvoimaa.

Sisäpelissä IPV:n suurin ase on vahva kärki

IPV:n joukkueen runko säilyi tälle kaudelle melko ehjänä, vaikkakin viime kauden joukkueesta poistuivat muun muassa lyöjätykki Jere Dahlström ja loppukaudesta erinomaisesti pelannut Konsta Kurikka.

Uusina miehinä sisään tulivat muun muassa Superpesiksen eliittiin kuuluva Tuomas Jussila, Juho Toivola sekä Ville Hämäläinen.

Saman rungon pysyminen on helpottanut kauteen valmistautumista huomattavasti.

– On ehdottomasti helpompi lähteä kauteen, kun kärki on pysynyt kasassa, Valle myöntää.

Pelinjohtaja Valle pitääkin IPV:n selkeänä vahvuutena sisäpelissä juurikin kärkeä. Kotiutusvoiman riittävyydestäkään hän ei ole huolissaan.

– Suurta yleisöä tietysti kiinnostaa ja mietityttää se, kuka meillä lyö juoksuja, kun Dahlström lähti pois. Itse näen, että Juho Toivola omaa hyvät lyönnit ykköskotiuttajan rooliin. Häneltä löytyy hyvä kumura ja monipuoliset vaakamailalyönnit, kertoo Valle.

Kotiutusvastuuta riittänee kesällä myös Sami Partasella, Arttu Vilanderilla sekä Mikko Kososella.

Jyrki Valle: Pudotuspeleihin mennään tällä kaudella

IPV on kolmella edellisellä kaudella jäänyt niukasti pudotuspelien ulkopuolelle ja yhdeksännelle sijalle. Tällä kaudella seuran tavoitteena on päästä kahdeksan joukkoon.

– Playoff tavoite on selkeä, ja kyllä me nyt sinne menemme, Jyrki Valle vakuuttaa.

Tälle vuodelle Superpesiksen sarjajärjestelmä koki suuren muutoksen. Joukkueet on jaettu maantieteellisesti neljään lohkoon runkosarjassa, eivätkä kaikki joukkueet välttämättä kohtaa toisiaan alkavalla kaudella.

IPV:n kanssa samassa lohkossa ovat Joensuun Maila sekä Kiteen Pallo. IPV kohtaa molemmat vastustajat kauden aikana neljästi.

Sen lisäksi IPV kohtaa kahdesti Etelä- ja Pohjoislohkoissa pelaavat joukkueet. Länsi-lohkon joukkueita, Koskenkorvan Urheilijoita, Seinäjoen JymyJusseja ja Vimpelin Vetoa vastaan IPV ei pelaa runkosarjassa kertaakaan.

Jyrki Valle ei lähde ottamaan minkäänlaista kantaa sarjajärjestelmään.

– Pääasia on, että pysymme terveenä ja pääsemme pelaamaan kauden läpi.

Anu Kiljunen

Viime kauden Suomenmestari Tuomas Jussila vaihtoi täksi kaudeksi Joensuun Mailan paidan IPV:n punanuttuun.
Viime kauden Suomenmestari Tuomas Jussila vaihtoi täksi kaudeksi Joensuun Mailan paidan IPV:n punanuttuun.

Kausi läpi yhdellä pelinjohtajalla

IPV kiinnitti talvella kakkospelinjohtajaksi KPL:stä tutun Jukka Mäkisen. Koronaviruksen myötä IPV:n ja riskiryhmään kuuluva Jukka Mäkinen purkivat sopimuksen toukokuussa hyvässä hengessä.

Alkavalla kaudella IPV:llä ei ole kakkospelinjohtajaa ollenkaan. Jyrki Vallen mukaan sellaista ei tässä ajassa ollut saatavissa.

– Hoidamme hommat porukalla. Pelaajia se voi kuormittaa vähän enemmän, ja tietysti myös minua. Mutta ei valiteta, tärkeintä on se, että pelit alkaa.