Ketterä ja IPK pelaavat ensi viikolla koronatukiottelun – Mestis-kauden jatkosta päätetään pian: "Mitä enemmän tämä pitkittyy, sitä hankalammaksi se menee", sanoo Turkka Partanen

Eksoten keskiviikkona antamat uudet rajoitukset mahdollistavat peli- ja ottelutoiminnan SM- ja 1-divisioonatason urheilijoille sekä U20-sarjalle.

Joonas Tapaninen

Ketterä ja IPK eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet toisiaan. Arkistokuva.
Ketterä ja IPK eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet toisiaan. Arkistokuva.

Imatran Ketterä ja IPK järjestävät yhteisen tukiottelun koronapandemian aiheuttamia taloudellisia haasteita vastaan. Joukkueet kohtaavat toisensa Iisalmessa ensi torstaina.

Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, alueellisia yleisötapahtumarajoituksia noudattaen. Ottelu kuvataan ja lähetetään suorana lähetyksenä Solidsport -suoratoistopalvelun kautta selostettuna.

Aikaisemmin joulukuussa Ketterä pelasi Imatralla 3 vastaan 3 -tukiottelun Jokipoikia vastaan. IPK:ta vastaan pelattava ottelu pelataan normaalisti viidellä viittä vastaan.

– Tarkoituksena on saada aikaan laadukas 5 vastaan 5 harjoitusottelu, joka palvelee urheilullisesti pelaajia pitkän harjoitusjakson aikana. Samalla myynnillisesti onnistunut tapahtuma antaisi meille mahdollisuuden myös pieneen taloudelliseen helpotukseen näinä haastavina aikoina, Ketterän urheilujohtaja Turkka Partanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Edellisestä tukiottelusta pieni plusmerkkinen tulos

Ensi torstain tukiottelun yhden katseluoikeuden hinta on 20 euroa. Myynnissä on myös 250 euron yrityksille suunnattuja mainospaketteja. Seurat jakavat myyntituotot keskenään tasan.

Ketterän urheilujohtajan mukaan edellisestä tukiottelusta Ketterä jäi taloudellisesti hieman plussalle. Jokipoikia vastaan pelattuun otteluun myytiin noin 200 katseluoikeutta sekä parikymmentä yritysmainospakettia.

– Se oli sillä konseptilla ihan onnistunut, kun pelattiin 3 vastaan 3 ja erilaisia kisoja. Joka kuukausi ei kannata samaa toistaa, pelaamme mieluummin normaalin viidellä viittä vastaan. IPK kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ja emme ole vielä tällä kaudella pelanneet heitä vastaan, Partanen muistuttaa.

Rajoitukset mahdollistavat Mestiksen pelaamisen Imatralla

Mestis-kauden jatkumisesta helmikuussa käydään Turkka Partasen mukaan koko ajan keskustelua. Päätöksiä on luvassa ensi viikon aikana.

Eksoten keskiviikkona antamat uudet rajoitukset mahdollistavat peli- ja ottelutoiminnan SM- ja 1-divisioonatason urheilijoille sekä U20-sarjalle.

Alueellisten rajoitusten mukaan Mestistä siis voitaisiin Imatralla pelata. Keskustelua käydäänkin nyt siitä, voidaanko Mestistä pelata tyhjille katsomoille vai ei. Aikaisemmin seurat ovat todenneet, ettei pelaaminen ilman yleisöä ole taloudellisesti mahdollista.

– Mitä enemmän tämä pitkittyy, sitä hankalammaksi se menee. Jokin päätös tarvitaan. Kaksi kuukautta olemme olleet pelaamatta ja melkein se tarkoittaa sitä, että helmikuussa pitää pelata tai sitten tällä kaudella ei enää pelata, Turkka Partanen pohtii.

Luetuimmat