Ville Ahosen vauhti ei riittänyt hiihdon maailmancupissa – Imatralaishiihtäjä oli 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa sijalla 53

Imatran Urheilijoita edustava hiihtäjä pystyi roikkumaan kärjen tuntumassa viisi ensimmäistä kilometriä.

Heimo Hellsten

Ville Ahonen onnistui päihittämään Salpausselällä kansalliseen ryhmään kuuluvan Lauri Vuorisen. Arkistokuva syksyn Imatran FIS-hiihdoista.
Ville Ahonen onnistui päihittämään Salpausselällä kansalliseen ryhmään kuuluvan Lauri Vuorisen. Arkistokuva syksyn Imatran FIS-hiihdoista.

Hiihtomaailman kovin kärki oli odotetusti liian kova pala Imatran Urheilijoiden Ville Ahoselle hiihdon maailmancupissa. Ahonen hiihti lauantaina Salpausselällä 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa sijalle 53.

Virallista maaliaikaa Ahoselle ei kellotettu, sillä hänet ohitettiin kierroksella. Ahonen onnistui selättämään kilpailussa hänen kanssa Suomen kansalliseen ryhmään kuuluvan Lauri Vuorisen.

Kilpailun voitti Norjan Emil Iversen 0,4 sekunnin erolla maanmieheensä Sjur Røtheen. Norjan kolmoisvoiton täydensi Paal Golberg. Paras suomalainen kilpailussa oli Iivo Niskanen, joka oli maalissa kahdeksas 33 sekunnin erolla kärkeen.

Kilpailussa ensin hiihdettiin 15 kilometrin perinteisen osuus, joka on imatralaishiihtäjälle vahvempi tyyli. Kahden ja puolen kilometrin jälkeen Ahonen oli vielä sijalla 42 vain kuusi sekuntia kärjestä.

Vielä viiden kilometrin ajanottopaikalla Ahonen oli alle kymmenen sekunnin päässä kärjestä, mutta 6,3 kilometrin mittauspaikalla hän oli jäänyt keulasta jo 25 sekuntia. Lopulta hän jäi kärkiryhmästä perinteisellä osuudella jälkeen reilut kaksi ja puoli minuuttia. Vapaan hiihto-osuudella erot kasvoivat entisestään.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset