SaiPa solmi jatkosopimuksen Santeri Virtasen kanssa, nuorten maailmanmestari jatkaa Lappeenrannassa kaksi seuraavaa kautta — "Mahtava fiilis tästä jatkosopimuksesta"

Santeri Virtanen oli yksi Suomen nuorten maailmanmestaruusjoukkueen luottopelaajista.

Mika Strandén

SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä on kuvannut Santeri Virtasta voittavaksi pelaajaksi.

SaiPa ja tuore nuorten maailmanmestari Santeri Virtanen, 19, ovat solmineet jatkosopimuksen. Sopimus kattaa kaudet 2019—2021.

Kirkkonummella syntynyt, mutta Turun seudulla lapsuutensa viettänyt Virtanen tuli SaiPaan täksi kaudeksi Yhdysvaltain juniorisarja USHL:n Dubuguesta, jossa hän pelasi yhden kauden ajan.

Keskushyökkääjä on tehnyt tällä kaudella jääkiekkoliigassa 30 ottelussa tehot 5+3= 8.

Virtanen oli yksi Suomen nuorten maailmanmestaruusjoukkueen luottopelaajista. Kanadassa pelatussa MM-turnauksessa hän keräsi tehot 1+2=3 ja loisti etenkin plus—miinus-tilastossa.

Suomen joukkueen sisäisessä tilastossa hän oli jaetulla toisella sijalla yhdessä hyökkääjä Aleksi Heponiemen kanssa. Molempien tilastoihin kertyi turnauksen aikana +7.

Mahtava fiilis tästä jatkosopimuksesta. Lappeenranta ja SaiPa ovat kohdelleet minua paremmin kuin hyvin. Oli täysin selvää, että haluan jatkaa täällä ja innolla odotan jatkoa, Virtanen kertoo SaiPan tiedotteessa.

Myös SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa on mielissään yhteisen sävelen löytymisestä.

—Tämä on ollut Santerin ensimmäinen kausi ammattilaisena ja hän on jo ehtinyt osoittaa tasonsa. Virtanen tulee olemaan iso palanen kahden seuraavan kauden joukkuetta. Todella hienoa jatkaa yhteistyötä, joka toivottavasti joku päivä johtaa Santerin osalta vielä isompiin ympyröihin, Tuomenoksa povaa tiedotteessa.

Virtanen on Winnipeg Jetsin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2017.