Hurja alku pudotti Sportin rattailta — SaiPa hiipi takaisin kamppailuun suorasta pudotuspelipaikasta

Neljä maalia avauserässä ja ottelun varma hoito sen jälkeen. Kotijoukkueesta onnistui maalinteossa kuusi pelaajaa.

Mika Strandén

Kokoonpanoon palannut Anssi Löfman (keskellä) saa onnittelut maalin syöttäjältä Santeri Virtaselta (vas.).

Neljä maalia avauserässä ja vastustaja maalivahti vaihtoon. Siinä oli tiivistetty kuva SaiPan ja Sportin jääkiekkoliigan ottelusta, jonka kotijoukkue hoiti lopulta lukemin 7—2 (4—0, 1—0, 2—2).

Micke Saari yllätti rannelaukauksella helpon näköisesti Sportin maalivahdin Mika Järvisen jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Syöttäjänä oli kaukaloon pitkältä tauolta palannut Anssi Löfman.

Löfmanin ilta

Löfmanin jäätävä paluu sai uuden kirsikan, kun mies latasi SaiPan toisen maalin Santeri Virtasen syötettyä hänet vapaaseen paikkaan. Toisena syöttäjän ensimmäistä peliään SaiPassa pelannut puolustaja Jere Seppälä.

Kotijoukkueen hurja myllytys toi uutta tulosta reilu minuutti myöhemmin, kun Joni Nikko latasi keskeltä 3—0. Järvisen torjuntatyöt ottelussa loppuivat siihen ja maalille liukui Sami Aittokallio.

Aittokallion ilta alkoi yhtä synkästi, kun puolustaja Markus Kojo syötti Micke Saaren hienon jättösyötön jälkeen vapaan maalintekopaikan David Goodwinille.

Järvinen ulos ja sisään

Jos Sport haaveili noususta takaisin peliin, Ahti Oksanen tappoi ajatuksen heti toisen erän alussa. Oksanen täräytti 5—0 ylivoimalla ohi kaukaloon palanneen Järvisen.

Selvät lukemat toivat pienen jarrun kotijoukkueen peliin, ja maalivahti Frans Tuohimaa sai huhkia itsensä hikeen. Ero työn tasossa oli selkeä Sportin torjujiin verrattuna.

Lohdun vei Oksanen

Päätöserässä Sport kavensi ylivoimalla, kun kaksi sen pelaajaa jäi lähimmäksi Tuohimaata. Olavi Vauhkonen toi osumallaan vähän lohtua vaasalaisille.

38 sekuntia ja illan lohduntappaja Ahti Oksanen latasi Mika Järvisen längistä illan toisen maalinsa ja lukemiksi 6—1.

Kahden miehen ylivoimalla oli puolustaja Brenden Kichtonin avausmaalin vuoro. Pistetiliään ehti sitä ennen kaunistella Sportin Roope Talaja omalla osumallaan.

Merkittävä parannus ottelussa nähtiin myös Topi Nättisen pelissä, kun Ville Kohon ja Anssi Löfmanin rinnalla oli tilaa kiekkotaiteilijan vapauksille. Paljon vastuuta mies sai nyt myös ylivoimalla.