IPV:n mies Martti Jylhä palasi sprinttihiihdon Suomen mestariksi Imatralla, Katri Lylynperä täydensi vuokattilaisten kultajuhlat — "Tarkoitukseni ei ole tulla pelaamaan Superin joukkueeseen vielä ensi kaudella"

AOP/Hannu Luostarinen

Martti Jylhä oli Suomen mestaruudestaan onnellinen.
Martti Jylhä oli Suomen mestaruudestaan onnellinen.

Tuore Imatran Pallo-Veikkojen klaanin jäsen Martti Jylhä myhäili sprinttihiihdon SM-kultamitali kaulassaan IPV:n pukukopissa Ukonniemen stadionilla.

Jylhä on avustanut IPV:tä kesäisten Lunta tupaan -hiihtotapahtumien urheilijahaussa jo aiemmin, mutta osapuolet virallistivat yhteistyösuhteensa juuri Imatran SM-hiihtojen alla.

Sunnuntaina Jere Dahlströmin istumapaikan edessä paistatteli onnellinen Imatran SM-hiihtojen sprinttimestari, jolle mestaruus merkitsi kaivattua etappia kohti päämäärää. Hänen edellinen SM-kultansa oli vuoden 2014 Vantaan sprintistä.

— Teemani oli tänään, että olen edelleen olemassa. Hiihtäminen oli sen mukaista. Positiivinen päivä.

Jylhä kontrolloi finaalihiihtoa ja pääsi stadionalueelle kärjessä, kuten halusikin. SM-hopeaa saaneella Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhosella ja flunssasta toipuneella SM-pronssimies Pyhäjärven Pohdin Joni Mäellä ei ollut kirissä sanansijaa.

— En ollut maalissa edes kovin puhki, Jylhä sanoi.

Samaan hengenvetoon Jylhä muistutti, että kisasta olivat poissa muun muassa Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen ja Anssi Pentsinen.

— Ensi viikolla on Lahdessa kansainvälinen kilpailu, joista minulla ei ole minkäänlaisia tuoreita näyttöjä. Etenen pienin askelin. Vielä on aika paljon matkaa siihen, mihin minun pitäisi pystyä.

Jylhä edustaa leipätyössään luonnollisesti Vuokatti Ski Team Kainuuta, mutta antoi mestaruudellaan mieluusti ystävällismielisen haasteen IPV:n joukkueelle tulevaa kautta ajatellen.

— Periaatteessa ratkaisin tämän tuossa kotitaipaleella. Samalla tavalla siinä kesällä tarvitaan nopeita jalkoja, kuten tietysti muillakin pesäväleillä, jotta tavoitteiden mukaisia tuloksia tulee.

Hän tarjoaa IPV:lle kontaktit kansainvälisiin hiihdon kärkinimiin.

— Heidän saaminen paikalle on ehkä paremmin mahdollista, jos halutaan järjestää isotkin kisat. Tarkoitukseni ei ole tulla pelaamaan Superin joukkueeseen vielä ensi kaudella.

Jylhä saa kuviosta pienen rahallisen korvauksen, mutta sen lisäksi uudenlaista tietoa ja oppia urheilusta erilaisesta näkökulmasta kuin aiemmin.

— Imatralla on hyvä meininki kaiken urheilun suhteen. Valkeapään Jani on aika peloton järjestelemään kaikennäköisiä juttuja. On hienoa ja hauskaa olla tällaisessa toiminnassa mukana. Eihän sitä ikinä tiedä, mitä näistä voi poikia.

Hannu Luostarinen

Katri Lylynperä kertoi todistaneensa sunnuntaina itselleen, että hän on Suomen sprinttihiihdon huippua, kun pääsee kilpailemaan ja harjoittelemaan edes tovin terveenä.

Imatran SM-hiihdot huipentuivat Vuokatti Ski Team Kainuun tuplajuhliin, kun Katri Lylynperä oli ykkönen naisten finaalissa ja voitti elämänsä ensimmäisen SM-kultamitalin aikuisten tasolla.

Lylynperällä oli perjantaina heikko päivä, minkä seurauksena hän tippui seuransa viestijoukkueesta lauantaina.

— Se koitui tämän päivän pelastukseksi, kun ehdin palautua perjantaista.

Lylynperä oli puolet tammikuusta sairaana.

— Hiihtoni ei tuntunut niin vahvalta, miltä se ehkä näytti. Pelkäsin vähän, että milloin tämä meno loppuu, mutta onneksi se ei loppunut.

SM-hopeaa saaneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosen vauhti kiihtyi päivän vanhetessa.

— Olisi varmaan lähtenyt jo ihan hyvin, jos olisi ollut vielä yksi erä. Kyllä tässä pitää saada vauhtia kiristettyä, että MM-kisoissa pääsee taistelemaan oikeasti hyvistä sijoituksista. Aikaa on vielä, Mononen totesi.

SM-pronssi Karihaaran Visan Emmi Lämsän ensimmäinen mitali aikuisten tasolla. Hän jätti taakseen muun muassa Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset