Hallitsevan mestarin rutiini oli liikaa, IPV jäi Joensuussa tyhjin käsin

Ensimmäisellä jaksolla IPV:n sisäpeli tökki pahasti. Toisella jaksolla sisäpeli parani, mutta JoMa porskutti siitä huolimatta voittoon.

Kai Skyttä

Jere Dahlström oli IPV:n parhaimmistoa Joensuussa. Arkistokuva.
Jere Dahlström oli IPV:n parhaimmistoa Joensuussa. Arkistokuva.

Imatran Pallo-Veikot ei onnistunut järjestämään yllätystä torstai-iltana Joensuussa. Hallitsevan mestarin Joensuun Mailan rutiini oli liikaa, ja IPV jäi ottelussa tyhjin käsin. Joensuu voitti ottelun jaksoin 2—0 (8—2, 6—5).

Ensimmäisellä jaksolla JoMa oli selvästi vahvempi joukkue sekä sisällä että ulkona, mutta toisella jaksolla IPV rimpuili mukana pitkään. Toisen jakson voiton JoMalle lopulta ratkaisi neljännessä vuorossa jokeritykki Juha Niemi.

—Toiselle jaksolle saatiin ihan ok alku. Johdettiin siinä kahdella juoksulla, mutta sen jälkeen tehtiin räpylävirheitä ja päästettiin läpilyöntejä, IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle kertasi toisen jakson tapahtumia.

Vallen mukaan toisen jakson tehdyt juoksut olisivat pitäneet riittää voittoon, mutta tällä kertaa oma ulkopeli ei pitänyt tarpeeksi.

—Viisi tehtyä juoksua pitäisi kyllä riittää. Enempää ei voi vaatia, sen verran hyviä ulkopelijoukkueita nämä kärkijoukkueet ovat, hän jatkaa.

Joensuulaisten sisäpeli toimi mallikkaasti läpi ottelun, ja IPV ei onnistunut millään saamaan kuriin Joensuun vahvoja lyöjiä.

Joensuu kirjasi ottelussa 24 kolmostilannetta, kun IPV jäi 12 kolmostilanteeseen.

IPV:n parhaimmistoa oli neljä juoksua lyönyt jokeri Jere Dahlström.

IPV:n sisäpeli heikkoa avausjaksolla

Imatralaisten sisäpeli takkusi pahasti ottelun alussa. Kärjen pelaaminen ei toiminut millään, ja tilanteiden tekeminen tuotti IPV:lle tuskaa. IPV ei saanut kahden ensimmäisen sisävuoron aikana edes kakkostilannetta.

—Alku oli meiltä tahmea. Siinä tuli meille varmaan vähän uusi tilanne, kun ei saatu ukkoa kentälle. En tiedä oliko siitä porukka vähän häkellyksissä, Valle pohti syitä heikkoon alkuun. 

Joensuulaisilla lyönti sen sijaan osui risuun ja sisäpeli rullasi. Joensuu karkasi heti ensimmäisessä vuoroparissa neljän juoksun karkumatkalle. Toisessa vuorossa JoMa lisäsi johtoaan muun muassa Aleksi Rautiaisen komealla kolmospuolen puhkaisulla.

Avausjaksolla IPV onnistui lopulta lyömään kaksi juoksua, molemmista vastasi Jere Dahlström.

Toisella jaksolla otteet paranivat

Jaksotauolla IPV onnistui herättelemään itsensä, ja toiselle jaksolle imatralaiset tulivat täysin eri sykkeellä kuin ottelun alkuun.

Joensuu vastasi toisen jakson ensimmäisestä juoksusta, mutta sen jälkeen IPV myllytti omalla ensimmäisellä sisävuorollaan peräti kolme juoksua. Sisäpeli toimi toisella jaksolla jo paljon paremmin kuin avausjaksolla.

Lopulta IPV:n toisen jakson vahva alku ei riittänyt, kun JoMa iski isompaa vaihdetta silmään. Toisessa vuoroparissa joensuulaiset nousivat tasoihin Niemen ja Rautiaisen lyömillä juoksuilla, ja kolmannessa vuoroparissa Joensuu paineli kahden juoksun johtoon Henri Litmasen komealla läpilyönnillä.

IPV nousi vielä kertaalleen tasoihin harhaheiton ja Sami Partasen lyömän juoksun myötä, mutta neljännessä vuorossa Juha Niemi ratkaisi voiton joensuulaisille.

IPV:n kausi jatkuu sunnuntaina, kun Ukonniemen stadionille vieraaksi saapuu Pattijoen Urheilijat.

Juttua muokattu 25.7. kello 21:35, lisätty IPV:n pelinjohtaja Jyrki Vallen kommentit

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut