Rasilan nurmella leivottiin kesällä temppu, jota ei ole tehty 15 vuoteen – Ruokolahden leijonat loikkasivat kolmoseen

Kahdessa kaudessa vitossarjasta jalkapallon kolmosdivisioonaan noussut RPS Lions ei lähde uudelle sarjatasolle heittopussiksi.

Joonas Tapaninen

RPS Lionsin ryhmä lähti keväällä voittamaan joka ottelua ja tappioita nousukaudella tuli vain kaksi. Ylärivissä vasemmalta Anttoni Hirvonen, Jouni Valkonen ja Miro Saukkonen. Alarivillä vasemmalta Saku Seppä-Lassila, Ilkka Tahkokallio ja Ari Häkkinen.
RPS Lionsin ryhmä lähti keväällä voittamaan joka ottelua ja tappioita nousukaudella tuli vain kaksi. Ylärivissä vasemmalta Anttoni Hirvonen, Jouni Valkonen ja Miro Saukkonen. Alarivillä vasemmalta Saku Seppä-Lassila, Ilkka Tahkokallio ja Ari Häkkinen.

Ruokolahdella on jalkapallon ystäville tarjolla ensi kesänä otteluja kolmosdivisioonan tasolla. Edellisestä paikallisen seuran visiitistä kolmoseen on ehtinyt ensi kesänä kulua jo 15 vuotta.

– Se jäi silloin yhden kauden mittaiseksi. Meillä oli nuori joukkue, jolla ei ollut paljon jakoa kolmosessa, muistelee tänä syksynä RPS Lionsin sarjanousuun johtanut valmentaja Tero Kosonen.

Nyt Ruokolahden leijonat lähtevät kohti uutta kautta aivan erilaisin eväin varustettuna. Joukkueeseen on saatu kokemusta ja lisää vahvistuksiakin on luvassa ensi kaudeksi.

– Ruokolahdella on nyt jalkapallossa imua. Se huomattiin jo viime kesänä, kun kyselyjä pelimahdollisuuksista tuli kauden aikana, Kosonen kertoo.

Suunta ollut ylöspäin jo kahden kauden ajan

Ruokolahden Palloseuran edustusjoukkue RPS Lions aloitti pelinsä vitossarjassa vuonna 2010 ja alasarjoissa joukkue pysyi vuosikausia. Kahden viime kauden aikana suunta on kuitenkin ollut vauhdikkaasti ylöspäin.

Kausi 2019 päättyi nousuun neloseen ja tänä syksynä varmistui paikka kolmosessa.

– Keväällä sanottiin, että jokaista peliä lähdetään voittamaan. Ei niitä tappioita tullut sitten kuin kaksi, mutta olihan se sarjan kärki erittäin tasainen, Tero Kosonen kertoo.

Tiukimmin noususta RPS Lionsin kanssa taistelivat Kymenlaakson joukkueet Valkealan Kajo ja Inkeroisten Purha.

Nousua vauhdittivat IPS:n konkarit

RPS Lionsin nousua kohti kolmosta ovat runkopelaajina olleet vauhdittamassa muun muassa Imatran Palloseuran kolmosen miehistössä takavuosina vaikuttaneet Paavo Ahola, Anttoni Hirvonen, Iiro Härkönen, Ilkka Tahkokallio ja Virkyn kautta Ruokolahdelle koukannut Saku Seppä-Lassila.

– Meillä on sellaiset 7–8 pelaajaa, jotka olivat jo mukana RPS Lionsin ensimmäisellä kaudella 2010, Kosonen sanoo.

Simpeleen Urheilijoista yhteistyösopimus toi Ruokolahdella nuoren kärkimiehen Miro Saukkosen sekä Ari Häkkisen. Kesken kauden joukkueeseen liittyi vielä Mikkelin Pallo-Kissoista maalivahti Antti Lampinen.

Vastustajia löytyy lähikunnistakin

Uuteen kauteen valmistautumisen RPS Lions aloittaa yhteisharjoituksilla todennäköisesti vuodenvaihteen jälkeen.

– Olen soitellut pelaajia läpi, eikä kukaan ole puhunut lopettamisesta. Muutamia vahvistuksia tietysti tarvitaan, Tero Kosonen suunnittelee.

RPS Lionsin pelimatkat eivät kolmosessa juuri viime kaudesta pitene. Samassa lohkossa pelaavat Imatran Palloseura sekä LaPa ja LiRy Lappeenrannasta. Joutsenon Kultsun kohtalo kakkosessa on vielä avoin.

Luetuimmat