Tehokas päätöserä toi Ketterälle voiton Jokipojista — Ketterän sankariksi nousi hattutempun iskenyt Rasmus Hämäläinen: "Ei näitä kolmen maalin iltoja ole Mestis-uralla ihan liikaa ollut"

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen oli tyytyväinen tehokkaaseen viimeistelyyn, mutta kiekollisessa pelaamisessa jäi petrattavaa.

Santeri Tynkkynen

Rasmus Hämäläinen oli Ketterän illan hahmo kolmella maalilla.
Rasmus Hämäläinen oli Ketterän illan hahmo kolmella maalilla.

Ketterä kohtasi keskiviikkona Imatran jäähallissa Jokipojat, joka oli ennen illan ottelua Mestiksen viiden ottelun kuntopuntarissa kuumin joukkue yhdessä TUTO Hockeyn sekä IPK:n kanssa.

Ketterä onnistui keskiviikkona lyömään kapuloita kuuman joukkueen rattaisiin. Vahva päätöserä toi Ketterälle ottelusta voiton lukemin 5—3 (1—1, 1—1, 3—1).

Ottelun suurin hahmo oli hattutempun iskenyt Rasmus Hämäläinen. Kolmen maalin iltaa viettänyt Hämäläinen myönsi, että illan ottelu ei ollut Ketterälle helpoin mahdollinen, ja että Ketterä oli kaksi erää vaikeuksissa Jokipoikien kanssa.

—Saimme itsemme kasaan viimeiseen erään, ja varsinkin omassa päässä pystyimme pelaamaan paremmin, Hämäläinen veisteli ottelun jälkeen.

Ketterä on syksyn aikana tuskaillut maalinteon kanssa, mutta keskiviikkona soturilauma onnistui maalinteossa ratkaisevilla hetkillä. Hattutempun iskenyt Hämäläinen oli tyytyväinen omaan esitykseensä.

—Ei näitä kolmen maalin iltoja ole Mestis-uralla ihan liikaa ollut, ja siihen saa olla kyllä todella tyytyväinen.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen oli tyytyväinen siihen, että kotijoukkue onnistui tänään maalinteossa vastustajaa paremmin. Täysin tyytyväinen hän ei kuitenkaan omien esitykseen ollut.

—En ole tyytyväinen meidän kiekolliseen pelaamiseen tänään. Olimme huolimattomia kiekon kanssa. Jokipojat tuli tosi kovaa päälle, ja olimme välillä lirissä sen kanssa, Lehtonen totesi.

Avauserässä molemmat osuivat kertaalleen

Ketterä sai otteluun vahvan alun, ja ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kotijoukkueen painostusta.

Erän puolivälin jälkeen joensuulaiset saivat paremmin pelistä kiinni. Maalinteon Imatran jäähallissa aloittikin Jokipojat, kun ajassa 17:07 Santeri Salmelan rannelaukaus siniviivalta yllätti viime pelit loistavasti torjuneen Santeri Lipiäisen.

Jokipoikien johto kesti kuitenkin vain puolentoista minuutin ajan. Joensuulaisten viisikko unohti Henry Karjalaisen parhaaseen maalintekosektoriin, josta Karjalainen upotti kiekon verkkoon Jaakko Lantan esityöstä.

Jokipojat selkeästi vahvempi toisessa erässä

Jokipojat punoi erätauolla juonet kuntoon, ja vierailijat palasivat nälkäisenä kaukaloon. Toinen erä ehti vanheta ainoastaan 47 sekuntia, kun Teemu Siironen laukoi kiekon yläputken alle ja vierailijat johtoon.

Vaikka toinen erä oli kokonaisuudessaan Jokipoikien hallintaa, onnistui Ketterä lyömään pelin tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana.

Pelikello pysähtyi aikaan 32:31, kun Henry Maarnela ja Valtteri Lipiäinen pelasivat kiekon Rasmus Hämäläiselle, joka tälläsi onetimerillä pienestä kulmasta pelin tasoihin.

Tehokas päätöserä takasi Ketterälle voiton

Päätöserässä Ketterä onnistui rankaisemaan Jokipoikia vierailijoiden omista virheistä.

Jokipoikien puolustus hukkasi kiekon omassa kenttäpäädyssään, ja Ketterä kiitti virheestä. Roope Mäkitalo tarjoili paikan ja Arttu Rämö laukoi Ketterän 3—2-johtoon.

Päätöserän puolivälissä Jokipoikien Elias Ulander hukkasi kiekon keskialueella, josta Ketterä pääsi kääntämään vastahyökkäykseen. Rasmus Hämäläinen latasi kiekon tarkasti ohi Kasperi Kotkaniemen ja valotaululla komeili lukemat 4—2 kotijoukkueen eduksi.

Jokipojat nousi vielä maalin päähän, kun Ketterä vuorostaan antoi harhasyöttöjä omassa päässä. Jokipoikien kavennusmaalin laukoi Erno Räisänen.

Vierailijat ottivat aikalisän ja maalivahdin pois kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Pitkän Jokipoikien pyörityksen jälkeen Ketterän Henry Karjalainen pääsi katkomaan ja vippaamaan kiekon omasta päästä kohti tyhjää maalia. Kiekko pysähtyi tolppaan, josta Rasmus Hämäläinen kävi viimeistelemässä hattutemppunsa ja loppulukemat 5—3.

13.12. pelattava KeuPa HT-Ketterä –ottelu nähdään suorana lähetyksenä Uutisvuoksen nettisivuilla kello 18.30 alkaen.

Luetuimmat