Kiksit: Innokas jalkapallomies ja entinen painija Emilio Urpalainen kiittää temperamentistaan geeniperimäänsä — Joskus hän joutuu pahoittelemaan omia lipsautuksiaan: ”Kiihdyn aika nopeasti nollasta sataan”

Emilio Urpalainen on johtanut Imatran Palloseuraa aktiivisella otteella. Viimeisimpänä IPS on aloittanut Ukonniemi-areenan myynnin ja markkinoinnin.

Minna Mäkinen

Emilio Urpalainen (vas.) vieraili keskustelemassa jalkapallosta, painista ja argentiinalaisista sukujuuristaan Joonas Tapanisen juontamassa Kiksit-podcastissa.
Emilio Urpalainen (vas.) vieraili keskustelemassa jalkapallosta, painista ja argentiinalaisista sukujuuristaan Joonas Tapanisen juontamassa Kiksit-podcastissa.

Jos upotus ei toimi, voit kuunnella jakson täältä.

Emilio Urpalainen oli nuorena Suomen lahjakkaimpia painijoita, mutta nykyisin hänet tunnetaan parhaiten innokkaana jalkapallomiehenä ja Imatran Palloseuran seurapomona. Hän on myös henkilö, jolta löytyy mielipide lähes kaikkeen, olipa kyse sitten Imatrankosken kehittämisestä, urheilutalon paikasta tai hallivuokrien suuruudesta.

Argentiinalaiset juuret isänsä puolelta omaava Urpalainen uskoo, että temperamenttinen ja sosiaalinen luonne johtuu ainakin osittain geeniperimästä.

— Kiihdyn aika nopeasti nollasta sataan, mutta onneksi tunnetila laskeekin yhtä nopeasti ja osaan analysoida, tuliko sanottua jotain hölmöä. Monesti saankin pyydellä anteeksi omia kiihtyvyystilojani, Urpalainen naurahtaa.

Vaikka Urpalaisen suonissa virtaa helposti kuohahtava eteläamerikkalainen veri, miehen sydän on tiukasti Imatralla. Syntymässä Urpalainen kävi kuitenkin Tukholmassa ja vietti yllättäen osan poikavuosistaan Lapissa tuntureiden juurella.

Imatran Palloseuraa Urpalainen on johtanut aktiivisella otteella. Hänen aikanaan IPS on ottanut askeleen kohti kansainvälistymistä. Seura järjestää ympäri vuoden junioriturnauksia ja leirejä, jotka ovat kiinnostaneet niin suomalaisia kuin venäläisiäkin seurajoukkueita.

— Olen hiffannut sen, että tämä kansainvälinen toiminta antaa mahdollisuuden järjestää huikeita turnauksista. Kun Pietarista saadaan todella kovatasoisia jengejä, niin tänne tulevat myös Etelä-Suomen kovimmat joukkueet. Se on se juttu, mikä tässä inspiroi, Urpalainen valottaa.

Imatran Palloseura on aloittanut kaupungin omistukseen siirtyneen Ukonniemi-areenan myynnin ja markkinoinnin. Myyntiaktiivisuutta lisää taloudellinen hyöty, sillä IPS saa sekä kuukausikorvausta hallin markkinoinnista että myyntiin perustuvaa komissiota.

— Syksy oli vaikeata aikaisemmin, nyt olemme saaneet siihenkin varauksia mielestäni enemmän kuin ennen, Urpalainen toteaa.

Kuuntele ja tilaa Applen podcast -sovelluksessa

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Näin kuuntelet Kiksit-podcastin

Näin kuuntelet podcastia - KIKSIT-01.jpgNäin kuuntelet podcastia - KIKSIT-02.jpg

Luetuimmat