Niki Tuuli mursi ranteensa ja reitensä kaatuessaan San Marinon kisassa: Imatralainen kuljetettiin radalta helikopterilla sairaalaan

San Marinon rytinä päätti ajokauden ennen Valencian päätöskilpailua.

AOP/VINCENT GUIGNET

Niki Tuulella oli hymy herkässä vielä Saksan Sachsenringin palkintokorokkeella. Lauantain onnettomuus San Marinossa toi sen sijaan jälleen kovan kuntoutuksen ja ajotauon.
Niki Tuulella oli hymy herkässä vielä Saksan Sachsenringin palkintokorokkeella. Lauantain onnettomuus San Marinossa toi sen sijaan jälleen kovan kuntoutuksen ja ajotauon.

Niki Tuuli ei pystynyt osallistumaan loukkaantumisen vuoksi ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan MotoE-luokan viikonlopun toiseen kilpailuun San Marinon gp:ssä Misanossa. Tuuli kaatui pahasti lauantain kisassa ja joutui jättämään väliin sunnuntain lähdön.

Tuuli kaatui lauantaina kisan kolmannella kierroksella. Onnettomuudessa oli osallisena kolme muutakin kuljettajaa. Tuulen talli Ajo Motorsport kertoi nettisivuillaan, että suomalainen kuljetettiin helikopterilla sairaalaan. Siellä hänellä todettiin murtumia vasemmassa ranteessa ja vasemmassa reisiluussa.

Tuuli voitti MotoE-luokan historian ensimmäinen osakilpailun Saksassa heinäkuussa. MotoE-luokan MM-sarjassa ajetaan tällä kaudella vielä kaksi kilpailua Valenciassa marraskuussa.

Keväällä kolisi jo

Huhtikuussa Tuuli joutui vakavaan onnettomuuteen Moto2-luokan osakilpailussa Valenciassa. Hän kaatui kisan alkuvaiheessa hiekalle ja oli ehtinyt nousta polvilleen, kun hänen perässään kaatuneen toisen kuljettajan pyörä iskeytyi kovalla vauhdilla suoraan Tuulen ylävartaloon selästä päin.

Imatralainen lyyhistyi rajun iskun seurauksena paikoilleen, minkä jälkeen hänet kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Kaatumiset johtuivat radalle valuneesta öljystä. Tutkimuksissa kuljettajalta löytyi ilmarinta sekä murtumia kylkiluissa ja leuassa.

Tuuli joutui vakavaan onnettomuuteen myös viime kaudella. Tuolloin hän kaatui MM-sarjan aika-ajoissa Hollannin Assenissa, minkä seurauksena osa hänen vasemman käden nimettömästään jouduttiin amputoimaan pois.

Luetuimmat