Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen rullaili ampumahiihtomestariksi – Mari Eder ampui ohi ykköstilasta

Askelmerkit tulevaan kauteen vielä tarkemmin hakusessa Suomen nykyisellä kärkinaisella.

Juho Kokko

Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen selvisi helteisessä säässä yhdellä sakolla.
Imatran Urheilijoiden Venla Lehtonen selvisi helteisessä säässä yhdellä sakolla.

Rulla-ampumahiihdon SM-kilpailuissa Hollolassa kisattiin lauantaina pikamatkat, ja mestaruuksiin ylsivät Venla Lehtonen naisten 7,5 kilometrillä ja Tero Seppälä miesten 10 kilometrillä. Kisojen nimekkäin osallistuja Mari Eder korjasi pikapyrähdyksestä SM-pronssia.

Imatran Urheilijoiden Lehtonen selvisi helteisessä säässä yhdellä sakolla. Hopealle sijoittunut Kontiolahden Urheilijoiden Nastasia Kinnunen ampui neljä sakkoa, mutta jäi Lehtosesta silti vain 18,7 sekuntia. Enon Kisa-Poikien Eder puolestaan kiersi peräti kuusi sakkorinkiä ja hävisi voittajalle 49,8 sekuntia.

– Ei mitali paljon lämmitä tuollaisen suorituksen jälkeen kauden ekassa kisassa. Huono veto, Eder puhisi puhelimitse STT:lle neljän makuusakon koitoksestaan.

Itävallassa asuva Eder on pyrkinyt tekemään parhaansa koronaviruksen möyhentämässä tilanteessa, ja se tärkein eli terveys on säilynyt kohdillaan. Samaa Eder toivoo tietenkin syksyynkin ja tulevaan kisatalveen, mutta lajitekemisen osalta hommia toki riittää. Eikä ilmeisen synkentyvässä pandemiatilanteessa valmistelu tulevaan ole parasta.

– Elokuun lopulla oli tarkoitus olla maajoukkueleiri Anterselvassa, mutta se on peruuntunut. Eikä syyskuunkaan leiristä vielä tiedä. Jos korkean paikan leiritys jää väliin, niin onhan se eri tilanne (uuteen kauteen) kuin aiemmin, Eder pohtii.

Toki asiat ovat monilla kilpailijoillakin yhtä kimurantit. Ja kävi valmistelussa miten kävikään, Eder lähtee tulevaan kauteen Suomen ykköstoivona. Se pitkäaikainen kärkinainen kun on poissa viereltä kisamatkoilla.

– Olihan Kaisa (Mäkäräinen) aina siinä, koko sen ajan mitä itse olen ollut mukana. Joten erikoiselta tuntuu varmasti sitten kauden aikana. Kun noin kova tulostekijä lähtee, siitä puuttuu itseltäkin sellainen mittari sitten. Ja hän on aina myös kantanut ne paineet, Eder miettii Mäkäräisen kilpauran lopettamista omasta ja joukkueenkin näkökulmasta.

Miesten voittaja rullaili väärässä järjestyksessä

Kaksi sakkoa ampunut Haapajärven Kiilojen Seppälä voitti miesten kisassa Virtasalmen Urheilijoiden Heikki Laitisen 36,4 sekunnilla ja Kontiolahden Urheilijoiden Joni Mustosen 57,5 sekunnilla.

Kisan ainoana puhtaasti ampunut Tuusulan Voima-Veikkojen Tuomas Harjula oli Seppälän edellä, mutta Harjula hylättiin hänen rullailtuaan reitin väärässä järjestyksessä.

Luetuimmat