Imatralla järjestetään viikonloppuna maakunnan kaikkien aikojen suurimmat voimistelukilpailut — Berenik mitali mielessä kotikisoihin

Joukkueita paikalle on tulossa 101 ja kilpailijoita vähän vajaa tuhat.

Imatran Voimistelijat

Berenik on suorastaan kylpenyt menestyksessä tänä syksynä. Mitali on ollut tuomisina jokaisesta kisasta.
Berenik on suorastaan kylpenyt menestyksessä tänä syksynä. Mitali on ollut tuomisina jokaisesta kisasta.

Imatralla järjestetään viikonloppuna ensimmäistä kertaa joukkuevoimistelun välinemestaruuskilpailut. Kaksipäiväisessä tapahtumassa 1.—2. joulukuuta kisaavat 10—12-vuotiaiden ja yli 14-vuotiaiden kilpasarjat.

Imatran Voimistelijoiden puheenjohtaja Jari Tamski kertoo, että kyseessä ovat suurimmat Etelä-Karjalassa koskaan järjestetyt voimistelukilpailut.

— Välinemestaruuskilpailut ovat statukseltaan seuraavaksi suurimmat kisat SM-kisojen jälkeen, Tamski painottaa.

Joukkueita on ilmoittautunut 101 ja yhteensä kilpailijoita on tulossa vähän vajaa tuhat.

— Määrä on periaatteessa sama kuin Seinäjoella, jossa kilpailut järjestettiin viime vuonna, Tamski kertoo.

Voimistelijat valtaavat urheilutalon

Imatran Voimistelijat on varannut viikonlopuksi koko urheilutalon lukuun ottamatta uimahallia ja kuntosalia. Uimahallissa järjestetään lauantaina kisojen kanssa yhtä aikaa Vesiliikuntamaa-tapahtuma. Kuntosali on normaalisti auki.

Kisoihin odotetaan noin tuhatta katsojaa kahden päivän aikana. Tamskin mukaan urheilutalon katsomossa on yleisölle riittävästi tilaa.

— Pienempi katsomo ei haittaa, kun yleisön kierto on vilkkaampaa. Yleensä tällaisissa kisoissa katsellaan oman joukkueen suoritus ja vähän jotain muuta, mutta on aika epätodennäköistä, että siellä ollaan paikalla esimerkiksi neljä tuntia.

Bussit ohjataan Sammon pihalle

Kisojen kokoluokka ja painoarvo on tuntunut myös etukäteisvalmisteluissa. Työtä on niin paljon, että Imatran Voimistelijoiden 40—50-henkisen talkoopumpun kädet eivät kaikkeen riitä.

— Ostamme talkoopalveluita jonkun verran myös ulkopuolelta. Valmistelut ovat sujuneet hyvin, mutta ainahan yllätyksiäkin matkalla tulee. Olimme esimerkiksi sopineet jo 80 talkootunnista yhden yhdistyksen kanssa, mutta he vetäytyivätkin jostain syystä hommasta. Tuli pikkuisen kiire hankkia väkeä, mutta onneksi saimme kursittua homman kasaan, Tamski huokaisee.

Talkoolaisia tarvitaan muun muassa toimitsijoiksi, järjestyksenvalvojiksi ja yövalvojiksi kouluille, joissa joukkueet yöpyvät. Urheilutalon pysäköintialueen ruuhkautumista pyritään estämään sillä, että bussit ohjataan pysäköimään Saimaan ammattiopisto Sammon parkkipaikalle. Joukkueiden ruokailut ovat Sammon tiloissa.

Berenik tavoittelee mitalia

Imatran Voimistelijoita kotikisoissa edustaa 10—12-vuotiaiden sarjassa kilpaileva Berenik-joukkue, jonka valmentaja Emmi Matala kertoo joukkueen tavoittelevan kisoissa mitalia. Berenik on ollut syksyn kaikissa kilpailuissa palkintosijoilla.

— Olemme pyytäneet tuomareita kommentoimaan ohjelmaamme ja saaneet asiantuntevaa palautetta. Tyttöjen taitotasosta olemme saaneet pääasiassa positiivista palautetta. Taiteellinen kokonaisuus ja ohjelma ratkaisevat joukkuevoimistelussa, joten palautteen pohjalta olemme tehneet vielä joitain muutoksia, että tietyt osa-alueet vahvistuvat, Matala kertoo.

Matala arvioi, että kilpailun ennakkosuosikki on Tapiolan Voimistelijoiden Team Hohde, jonka takana on tasainen rintama haastajia.

— Viime keväänä saimme yhden mitalin kaikista kisoista, tänä syksynä olemme olleet palkintojenjaossa joka kerta. Olisihan se hienoa saada mitali näistä kotikisoistakin, Matala kiteyttää.

Berenik-joukkueessa voimistelee kymmenen tyttöä: Anastasia Jamil, Veera Sabelfeld, Ria Evälahti, Milla Savolainen, Miisa Kurvi, Kerttu Tamski, Jenna Keskimäki, Iisa Peltonen, Erika Järveläinen ja Emilia Huittinen.

Korjattu yhden voimistelijan nimi klo 18.45.