Simpeleen Urheilijat vältti sakot, sai varoituksen jalkapallo-ottelussa kuuluneesta rasistisesta huutelusta — "Erotuomareita ja muita toimijoita on ohjeistettu ja näihin suhtaudutaan erittäin vakavasti"

Piirin kurinpitolautakunta perustelee poikkeuksellisen lievää rangaistusta sillä, ettei SiU pystynyt estämään ja puuttumaan akuutisti tilanteeseen, koska ilmeisen hiljainen huuto tuli heidän tietoonsa vasta pelin jälkeen. Ottelun järjestelyissä ei ollut sisänsä puutteita.

Jalkapallokatsomoissa esiintyvää rasismia vastustetaan aktiivisesti eri puolilla Eurooppaa.
Jalkapallokatsomoissa esiintyvää rasismia vastustetaan aktiivisesti eri puolilla Eurooppaa.

Simpeleen Urheilijat on saanut kirjallisen varoituksen jalkapallon Kolmosen avauskierroksella tapahtuneesta rasistisesta huutelusta.

Palloliiton Kaakkois-Suomen kurinpitovaliokunta katsoo toteennäytetyksi, että ottelun tauolla katsomosta oli huudettu rasistinen huuto, joka oli kohdistunut lappeenrantalaisen Virkyn tummaihoisiin pelaajin.

— Nämä ovat syystä tai toisesta yleistyneet. Toki tähän on esimerkiksi Suomen palloliiton taholta panostettu entistä enemmin, erotuomareita ja muita toimijoita on ohjeistettu ja näihin suhtaudutaan erittäin vakavasti, piirin kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Vainikka kertoo.

Poikkeuksellisen lieväksi katsottua rangaistusta perustellaan sillä, ettei SiU pystynyt estämään ja puuttumaan akuutisti tilanteeseen, koska ilmeisen hiljainen huuto tuli heidän tietoonsa vasta pelin jälkeen.

Nämä ovat syystä tai toisesta yleistyneet. — Ilkka Vainikka

Ottelun järjestelyissä ei kurinpitovaliokunnan mukaan ollut sisänsä puutteita. SiU oli myös oma-aloitteinen selvittäessään rasistiseen käytökseen syyllistyneen henkilön henkilöllisyyttä ja esitti anteeksipyynnön Virkylle heti ottelun jälkeisenä iltana.

Yleinen sanktio vastaavassa asiassa on sakkoa.

Vainikan tiedossa on tältä kaudelta muutama lähes vastaava tapaus ylemmiltä sarjatasoilta, viimeisimpinänä viime lauantaina Kouvolassa pelatusta MYPA—AC Kajaani-ottelusta, jossa hän oli kaksoisroolissa erotuomaritarkkailijana ja otteludelegaattina.

— MYPA-pelissä tapahtuneeseen törkeään kovaääniseen rasistiseen huutoon syyllistynyt henkilö poistettiin välittömästi stadionilta ja erotuomarin kanssa raportoimme asiasta palloliittoon. Palloliiton kurinpitovaliokunta tekee, ellei ole jo tehnyt, asiassa päätöksen, Vainikka kertoo.

Luetuimmat