Ruokolahtelainen kilpapyöräilijä Jaakko Hänninen tekee kovaa tulosta uudessa ranskalaisessa seurassaan

Hännisen oli toinen raskaassa maantiekisassa, vaikka olo ei ollut paras mahdollinen.

Eino Hänninen

Jaakko Hänninen on ajanut hyvin uudessa tallissaan.
Jaakko Hänninen on ajanut hyvin uudessa tallissaan.

Vuoden vaihteessa Ranskan 1. divisioonan EC Saint-Etienne Loireen siirtynyt ruokolahtelainen kilpapyöräilijä Jaakko Hänninen on aloittanut kautensa lupaavasti.

Hänninen sijoittui toiseksi sunnuntaina Ranskan Puyloubierissa ajetussa 120 kilometrin kilpailussa. Kilpailun voitti italialainen Filippo Tagliani.

Keväisessä säässä 120 kilometrin kilpailu käytiin 15 kilometrin kierroksin. Kierrokseen sisältyi yksi pitkä ja raskas nousu, jonka päältä oli laskuvoittoinen seitsemän kilometrin osuus.

Todellinen taistelu voitosta alkoi vasta toiseksi viimeisellä kierroksella ja viimeisellä kierroksella italialainen Filippo Tagliani karkasi muilta. Hänninen ajoi Tagliania takaa kahden muun pyöräilijän kanssa, turhaan.

— Yritimme kolmestaan ajaa Tagliania kiinni, mutta se ei onnistunut ja aloin passailemaan loppukiriä varten. Se onnistui tänään hyvin. Minulle tämäntyyppinen rataprofiili sopii hyvin, nousua tuli riittävästi.

Tallin taktiikka onnistui hyvin

Hänninen antoi tunnustusta myös uuden tallinsa muille ajajille.

— Ajoimme joukkueena mainiosti, meillä oli aina joku ajajistamme irtiotoissa. Se auttoi minua paljon. Pystyin säästelemään itseäni loppuratkaisuihin.

Vielä kilpailua edeltävänä päivänä oli epävarmaa pystyykö Hänninen starttaamaan kisaan lainkaan.

— Minua on ollut edellisen kilpailun jälkeen nuhaa ja ajamiseni oli epävarmaa. Mutta teimme päätöksen kisa-aamuna, että starttaan, Hänninen kertoi.

Kilpailun kolmanneksi sijoittui espanjalainen, ranskalaista AVC Aix -joukkuetta edustava Adria Moreno Sala. Hän ajoi vielä viime vuonna ammattilaisena Englannissa.

Luetuimmat