Juho Markkanen torjui Ketterälle toisen voiton vuorokauden sisään – KeuPa HT kaatui vieraskaukalossa rankkareiden jälkeen

Joonas Tapaninen

Imatran Ketterän maalivahti Juho Markkanen tuli ryminällä Mestikseen sisään perjantaina ja lauantaina.
Imatran Ketterän maalivahti Juho Markkanen tuli ryminällä Mestikseen sisään perjantaina ja lauantaina.

Imatran Ketterän pitkitti lauantaina voittoputkensa jo kahdeksaan otteluun. Viime kevään finaalivastus KeuPa HT ei päästänyt kotihallissaan Ketterää helpolla, mutta imatralaiset punnersivat voittoon rangaistuslaukauskisan jälkeen 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–0).

– Ei oltu parhaimmillamme. Oli vähän haasteellinen päivä meille, ihan kaikessa tekemisessä. Pystyimme parantamaan peliämme kuitenkin kolmanteen erään. Olimme jo pari kertaa tänään hengityskoneessa, mutta nousimme henkiin kummastakin. Kertoo joukkueemme sitkeydestä, mikä on sitten keväällä tärkeää, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen sanoi Ruudun haastattelussa.

Ketterän voiton ratkaisseen maalin viimeisteli Roope Mäkitalo. Imatralaisten ykköstähti oli kuitenkin perjantain tapaan Juho Markkanen.

17-vuotias maalivahti liikkui tolppien välissä sähäkästi ja torjui eleettömästi, eikä pudotellut kiekkoja eteensä juuri lainkaan. Markkanen debytoi miesten tasolla perjantaina ja torjui nyt vuorokauden sisään jo toisen voittonsa Ketterässä.

– Erinomainen peli maalissa. Pystyi paikkaamaan meidän heikkouttamme, Lehtonen sanoi.

KeuPan ja Ketterän kohtaaminen oli odotetun laadukas jääkiekko-ottelu. Molemmat joukkueet pelasivat fyysisesti ja kovalla tempolla, mutta puolustivat samaan aikaan laadukkaasti ja pitivät toisensa pääosin tehokkaasti pois maalin edestä.

KeuPa nousi johtoon kolmannen erän viidennellä minuutilla Jani Siekkisen maalilla, kun tämä pääsi laukomaan vapaasti parhaalta mahdolliselta paikalta.

Rasmus Hämäläinen nosti Ketterän tasoihin Jaakko Lantan erinomaisesta syötöstä vain kaksi minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Maali oli Hämäläiselle jo kauden 26:s. Hän johtaa Mestiksen maalipörssiä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset