Ukonniemen uusien tenniskenttien ja padel-kentän avajaisia vietetään ensi tiistaina – Kaikilla on mahdollisuus tutustua ja päästä kokeilemaan, millainen laji padel on

Avajaistapahtumassa esitellään padelin toimintaa padel- ja tennisvalmentaja Kaisa Korkeamäen johdolla. Tennisnäytökseen osallistuvat maan huippujunioripelaajat.

Santeri Tynkkynen

Padel-harrastukseen pääsee tutustumaan Ukonniemessä ensi tiistaina.
Padel-harrastukseen pääsee tutustumaan Ukonniemessä ensi tiistaina.

Ukonniemen uusien tenniskenttien sekä padel-kentän avajaisia vietetään ensi tiistaina kello 15 alkaen. Tapahtumassa esitellään uusia kenttiä sekä kerrotaan, millaista nykypäivän tennis on ja millainen mailapeli padel on.

Samalla tarkoituksena on herätellä mailapelimaailmaa ylös, kertoo Imatran tenniksen jäsen ja veteraanipelaaja Veikko Hämäläinen.

– Lähdemme tuomaan esiin sitä, että jos harrastaa liikuntaa, niin sitä voi tehdä myös näillä uusilla kentillä.

Hämäläisen mukaan kynnys padelin pelaamiselle on helpompi ja matalampi kuin tennikselle. Hänen mukaansa kentille on ollut kysyntää, vaikka harrastajia alueella on vain vähän.

– Minulle soiteltiin ja kyseltiin, milloin kenttä tulee ja pääsisikö sitä kokeilemaan.

Sosiaalinen ja liikkumista innostava peli

Avajaistapahtumassa on näytös padelin toiminnasta niin harrastajilta kuin kilpailijoilta. Lahtelainen padel- ja tennisvalmentaja Kaisa Korkeamäki kertoo tarkemmin padelin pelisäännöistä ja ideasta.

– Padelin pistelaskujärjestelmä on lähes samanlainen kuin tenniksessä, mutta sosiaalisena pelinä ja liikkumista innostavana pelinä se on hyvä, Hämäläinen kuvailee.

Padelia pelataan pääsääntöisesti nelinpelinä. Tapahtumassa on myös mahdollista päästä kokeilemaan lajia.

– Ajatuksena on, että ihmiset saisivat kokeilla padelia, ja tapahtumassa vastataan lajia koskeviin kysymyksiin.

Tennistä yritetään saada uuteen nousuun Imatralla

Padelin lisäksi tennis on esillä myös avajaisissa. Veikko Hämäläinen muistuttaa, että imatralla on rikas menneisyys tenniksessä 1960-70 -luvuilta.

– Yritämme saada tennistä taas ylöspäin. Jos juniorina innostuu pelaamisesta, niin nyt omassa kaupungissa on oikeasti mahdollisuus harrastaa. Tennishallin ja ulkokenttien myötä täällä on mahdollisuudet harrastaa ympärivuotisesti.

Tapahtumassa esitellään näytös tenniksestä Imatran tenniksen valmentajan Oldrich Simekin johdolla.

Mukana ovat myös tenniksen tulevat ammattilaiset Aada Inna Lappeenrannasta, Eeva Ristola Kotkasta, Alex Lindqvist Helsingistä sekä Valtteri Väre Hangosta.

Ukonniemen tenniskenttien ja padel-kentän avajaiset tiistaina 14. heinäkuuta kello 15-19.

Juttua muokattu 13.7. kello 10.02. Täydennetty avajaisten kellonaika.