Imatran Pallo-Veikot ryhdistäytyi katastrofaalisen avausjakson jälkeen — KeKi kaatui pitkän kaavan kautta kotiutuslyöntikilpailussa

Santeri Tynkkynen

Konsta Hyötyläinen herätti IPV:n toisella jaksolla omalla läpilyönnillä.
Konsta Hyötyläinen herätti IPV:n toisella jaksolla omalla läpilyönnillä.

Jaksopeli kaiken muuttaa voi, sen todisti IPV jälleen keskiviikkoiltana Ukonniemessä.

Kempele antoi IPV:lle kylmää kyytiä avausjaksolla, aivan kuten viime lauantaina joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kempeleessä.

IPV onnistui kuitenkin kampeamaan toisella jaksolla peliin mukaan, ja kaivoi ottelusta lopulta voiton kotiutuslyöntikilpailun jälkeen jaksoin 2—1 (1—12, 7—2, 0—0, 2—1).

IPV:n sankariksi nousi toisella jaksolla Konsta Hyötyläinen, joka herätti IPV:n omalla läpilyönnillään.

Kotiutuslyöntikilpailussa IPV:lle voiton ratkaisi kunnarin kiertänyt Jere Dahlström, joka sipaisi pallon ykkösrajasta ampumapenkalle.

Ottelun jälkeen IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle oli tyytyväinen voittoon, vaikka avausjakso olikin vaikea.

—Voitto ja kaksi pistettä maistuu hyvältä, Valle iloitsi.

Avausjakson vaikeuksiin hän ei osannut äkkiseltään sanoa syytä.

—En vieläkään tiedä, mitä ensimmäisellä jaksolla tapahtui. Siinä tuli läpilyöntejä toinen toisensa jälkeen, ja niihin se ensimmäinen jakso ratkesi.

Kempele koulutti IPV:tä avausjaksolla

Kempele aloitti juoksujen tehtailun avausjakson toisessa vuoroparissa. Vierasjoukkue siirtyi 1—0 johtoon lyöjätykki Marko Pelkosen lyönnillä, mutta tämä oli vasta alkua.

Heti perään Pelkonen sivalsi pallon kolmospesän päältä ampumapenkalle, ja lyöjätykki pääsi kiertämään kunniaa. KeKi karkasi Pelkosen kunnarilla 4—0 johtoon.

KeKi puhkoi IPV:n ulkokenttää toisessa vuoroparissa oikein urakalla. Vierailijoilla lyönnit osuivat risuun, ja IPV:n ulkopeli ei toiminut toivotulla tavalla.

Joona Suni pommitti läpilyönnin samasta paikasta kuin Pelkonen, Suni kiersi kunniaa ja vierailijat karkasivat jo 6—0 johtoon.

Seuraavana vuorossa oli Juhani Ojala, joka täräytti pallon takaa kolmoskulmasta hiihtotunneliin, ja kiersi kunniaa. Tällä lyönnillä KeKi siirtyi avausjaksolla 9—0 johtoon.

Vierailijat onnistuivat vielä Pekka Hepokankaan sekä Matti Korhosen lyönneillä lisäämään johtoa 11—0.

Jokeri Matti Korhonen löi Kempeleen vielä 12—0 johtoon kolmannessa vuoroparissa. IPV:n avausjakson ainoan juoksun neljännessä vuorossa löi Jere Dahlström.

Hyötyläisen läpilyönti herätti IPV:n

Toisen jakson alku mentiin tasaisissa merkeissä. Kempele siirtyi johtoon Jonne Luhtavaaran taidokkaalla ykkösrajanäpäytyksellä, mutta IPV nousi tasoihin Joona Sikiön lyönnillä.

Kolmas vuoropari alkoi IPV:n kannalta katastrofaalisesti, kun ensimmäisenä lyöjänä Aki Hanhela löi IPV:n koppareiden avustuksella pallon takaa läpi, ja kiersi kunniaa.

Konsta Hyötyläinen nousi kuitenkin IPV:n sankariksi toisella jaksolla, ja hän onnistui kääntämään ottelun kulun omalla lyöntivuorollaan kolmannen tasoittavalla.

Kempeleen koppari Juhani Ojala ei onnistunut kauhomaan Hyötyläisen välilyöntiä kiinni, vaan pallo karkasi takaa läpi. Hyötyläinen kiersi kunniaa, ja taululle lukemat 4—2.

IPV lisäsi johtoaan 7—2 vielä Jere Dahlströmin sekä Konsta Kurikan kahdella lyömällä juoksulla.

—Toiselta jaksolta nostaisin esiin meidän kakkoskeulan. Konsta Kurikka – Mikko Kosonen –akseli näytti mallia, että miten pelataan, Valle kehui.

Dahlström ratkaisi

Supervuoroparissa molemmat joukkueet onnistuivat rakentamaan kotiutuspaikkoja, mutta juoksut jäivät syntymättä.

Kotiutuslyöntikilpailussa IPV nollasi Kempeleeltä neljä kotiuttajaa, ainoana vierailijoilta onnistui Valtteri Kleemola.

Ottelun lopullisen ratkaisun iski Jere Dahlström, joka tälläsi pallon ykkösrajasta ampumapenkalle, ja kiersi kunniaa.

Alkukaudesta IPV:n otteet ovat ailahdelleet niin pelin sisällä kuin myös pelien välillä, ja sen myös pelinjohtaja Valle nostaa alkukauden miinukseksi.

— Läpilyöntejä tulee ihan liikaa, siinä myös selkeä miinus. Plussana taas, että ollaan pystytty nousemaan suosta vielä voittoihin, hän veisteli.

IPV pelaa seuraavan ottelun ensi tiistaina, kun Ukonniemeen vieraaksi saapuu Kouvolan Pallonlyöjät.

Juttua päivitetty klo 21.08, lisätty pelinjohtaja Jyrki Vallen kommentit.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut