Mestiksen hallitus esittää pudotuspelien ja karsintojen perumista, Ketterältä jää väliin jopa 20 ottelua —Terveys edellä mennään, mutta onhan tämä pettymys kaikille osapuolille, Mikko Partanen kommentoi

Ratkaisu on taloudellisesti raskas, mutta on Ketterä selvinnyt pahemmistakin paikoista, kommentoi Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen.

Marleena Liikkanen

Mestis kokee todennäköisesti koronan vuoksi takaiskun. Yli 500 henkilön yleisötapahtumia on suositeltu peruutettavaksi. Kuva Mestiksen loppuottelusta Kisapuistosta viime huhtikuulta.
Mestis kokee todennäköisesti koronan vuoksi takaiskun. Yli 500 henkilön yleisötapahtumia on suositeltu peruutettavaksi. Kuva Mestiksen loppuottelusta Kisapuistosta viime huhtikuulta.

Mestiksen hallitus on päättänyt yksimielisesti esittää pudotuspelien ja karsintojen perumista kuluvan kauden osalta.

Jääkiekkoliiton liittohallitus kokoontuu torstai-iltana käsittelemään esitystä. Asiasta tiedotetaan silloin lisää.

Mestiksen hallitukseen kuuluva Ketterän hallituksen puheenjohtaja Mikko Partanen oli mukana laatimassa esitystä pudotuspelien ja karsintojen perumisesta. Taustalla on Suomen hallituksen linjaus rajoittaa yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia.

— Terveys edellä mennään. Emme halua olla osallisena pandemian levittämisessä. Näin on varmasti paras, vaikka seurojen kannalta ratkaisu on taloudellisesti raskas, Mikko Partanen kommentoi.

Lauantaina piti olla ensimmäinen kotipeli

Plyoffsien piti alkaa Ketterän osalta lauantaina kotiyleisön edessä.

Kaikkiaan Ketterältä jää pelaamatta jopa 16-20 peliä, joista kymmenkunta olisi ollut kotiotteluja. Taloudellinen menetys on iso, mutta miten iso, siihen Partanen ei ota vielä kantaa.

— Emme ole ehtineet miettiä taloudellisia asioita, Mestiksen hallituksen päätöksestä on vasta tunti. Olimme varautuneet pelaamaan, ja jääkaapit ja pakastimet ovat tavaraa täynnä. Kunhan kaikki päätökset ovat tulleet, mietitään, mitä seurana tehdään, Partanen sanoo.

Partasen mukaan Ketterä on pitkän historiansa aikana ollut vakavemmissakin tilanteissa. Ei epäilystäkään, että tästäkin selvitään, vaikka tiukka paikka onkin kyseessä.

— Onhan tämä hankala tilanne seuralle päästä tästä eteenpäin. Varmasti tarvitsemme yhtä kovasti fanien tukea kuin kauden aikana ja niin myös kumppaniemme tukea.

—Onhan tämä pettymys kaikille osapuolille. Kovasti ollaan tehty töitä, ja playoffs-pelit ovat kauden huipennus. Ei tämä kuitenkaan himmennä kauden loistoa. Voitimme ensimmäistä kertaa Mestiksen runkosarjan ja pääsimme nostamaan pokaalia, mikä on hieno juttu, Partanen toteaa.

Ketterällä oli kova halu uudistaa viimevuotinen Mestiksen mestaruutensa. Voidaanko Ketterä julistaa pelkästään runkosarjan voiton perusteella Mestiksen tämän kauden voittajaksi?

— Se selviää myöhemmin, Partanen toteaa.

Juttua muokattu 17.46 ensimmäisen kotipelin päivämäärän osalta

Luetuimmat

Uusimmat uutiset