SaiPa uhkasi upota jäähyaitioon — Sitten alkoi hurja nousu, jonka kruunasi Veeti Vainion liigauran avausmaali

Vainion maali nosti ilman maalivahtia jo pelanneet keltapaidat tasoihin ja jatkoajalle. HIFK otti lopulta voiton rankkareilla.

AOP/Jaakko Stenroos

Veeti Vainion ensimmäinen liigamaali toi SaiPalle tasoituksen ja pisteen.
Veeti Vainion ensimmäinen liigamaali toi SaiPalle tasoituksen ja pisteen.

Veeti Vainion liigauran ensimmäinen maali kruunasi SaiPan hurjan kirin HIFK:n vieraana. Maalin jäljessä ollut SaiPa otti lopussa maalivahtinsa Niclas Westerholmin pois ja kuudennen kenttäpelaajan pari minuuttia ennen loppua. Viisi sekuntia aloituksesta Vainion laukaus tärähti ja peli oli tasan.

Koko ottelun takaa-ajo oli sitäkin huimempi, sillä SaiPa oli synkimmällä hetkellä toisessa erässä jo 1—5-tappiolla.

Voittomaalikisan ensimmäinen kierros ei ratkaisua tuonut. Sitten iski Tomas Záborský, mutta HIFK:n Sebastian Dyk onnistui myös. Vuorot vaihtuivat, mutta Záborský ei enää onnistunut, ja Dyk ratkaisi rankkarivoiton HIFK:lle.

Illan lukemat HIFK:lle 7—6 (3—1, 3—3, 0—2, 0—0, 1—0).

Murhaava ylivoima

Vieraat aloittivat vahvasti, ja Anssi Löfman iski oman laukauksensa paluukiekosta 1—0 ohi HIFK:n maalivahdin Atte Engrenin, kun ottelua oli pelattu 3.21.

Vieraiden johto kesti vain reilun minuutin, sillä Erik Aution jäähy kostautui. Otto Paajanen sai vapaan maalintekopaikan SaiPan nelikon keskellä maalivahti Niclas Westerholmin eteen ja peli oli tasan.

Ville Vainikaisen jäähy toi uuden mustan hetken lappeenrantalaisille. HIFK:n Michael Keräsen laukaus suoraan syötöstä painui sisään Westerholmin maalin etunurkasta.

HIFK jatkoi murhaavan tehokkaan ylivoimansa esittelyä, kun Veeti Vainio lähti jäähylle. Nyt tyhjän maalin edessä pomppineen kiekon siirsi verkkoon Jesse Saarinen.

Avauserän viimeisen minuutin SaiPa sentään selvisi, vaikka oli Löfmanin vuoro istua jäähyllä. Kun Aution jäähyn syy oli huitominen, Vainikaisen korkea maila, Vainion poikittainen maila ja Löfmanin taas korkea maila, voi sanoa, että keltapaidat kamppailivat kropan sijasta kepillä.

Murheesta takaisin mukaan

Toisen erän alku ei enää vieraille lupaillut edes murusia illasta, sillä Otto Paajasen kauden kuudes ja illan toinen maali oli seurausta Erik Aution heikosta maalinedustapelistä. Heti perään Simo-Pekka Riikola menetti kiekon maalin nurkalla ja Iikka Kangasniemi veivasi punaisille 5—1.

SaiPa pääsi näyttämään oman ylivoimansa toimivuutta, kun HIFK:n Micke-Max Åsten lähti jäähylle. 17 sekuntia ja Tomas Záborský ohjasi maalin edestä Teemu Ramstedtin syötön sisään.

Riikolan illan toinen jäähy toi HIFK:lle illan neljännen ylivoimamaalin. Nyt onnistujana Anton Lundell.

Kun kaikki näytti menetetyltä, SaiPa hiipi minuutissa takaisin peliin. Ensin Santeri Virtanen kavensi 6—3:een ja puoli minuuttia myöhemmin Ramstedt toi vieraat vanhassa kotihallissaan kahden maalin päähän.

Päätöserässä oli Emil Oksasen vuoro lämmittää keltaista junaa. Tarkka laukaus upposi ohi Engrenin ja SaiPa nousi jo maalin päähän ja lopulta Vainion laukauksella tasoihin.

Uusi mies kehiin

SaiPan puolustuksesta puuttuu vielä 2—3 viikkoa hyvään vireeseen ennen loukkaantumistaan päässyt Mario Grman. Uusi ruotsalaispuolustaja David Bernhardt nousi heti avausottelussaan SaiPassa ykköspakkipariin Erik Aution rinnalle.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset